Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Statul român, condamnat la CEDO la plata a 9.800 de euro pentru un caz de violență familială

Statul român, condamnat la CEDO la plata a 9.800 de euro pentru un caz de violență familială

Un articol de: - 23 Mai 2017, 23:11
Statul român, condamnat la CEDO la plata a 9.800 de euro pentru un caz de violență familială Foto: radioconstanta.ro Eveniment

Statul român a fost condamnat de oinstanță a Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) la plata unor daune de 9.800 de euro unei femei din județul Hunedoara, deoarece autoritățile române nu au luat măsurile adecvate după o serie de agresiuni familiale reclamate de femeie, potrivit Mediafax.

Femeia din Petroșani a dat în judecată la CEDO statul român în 2009, pe motivul că autoritățile române nu au luat măsurile necesare după ce aceasta fusese agresată în mai multe rânduri de soțul său, de care a divorțat între timp.

În perioada 2007-2008 femeia a depus mai multe plângeri la poliție pe motivul că a fost agresată și amenințată în mod repetat de soțul ei.

La CEDO femeia a reclamat faptul că autoritățile locale nu au protejat-o în mod adecvat de actele de violență la care a fost supusă de către soțul său.

Reclamanta a solicita daune în valoare de 50.000 de euro, argumentând că a suferit traume fizice și psihologice fără ca autoritățile să intervină în mod adecvat.

Guvernul României a contestat solicitarea pe motivul că ar fi lipsită de fundament și că suma cerută de femeie este excesivă.

Instanţă de la CEDO a decis că reclamanta a suferit traume din cauza "eşecului autorităţilor de a lua măsuri suficiante pentru împiedicarea actelor de violenţă familială".

Citeşte mai multe despre:   CEDO,   statul roman,   plata