Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Statul român, obligat să plătească peste 1,1 milioane euro din cauza condiţiilor din penitenciare

Statul român, obligat să plătească peste 1,1 milioane euro din cauza condiţiilor din penitenciare

Un articol de: - 23 Sep 2015, 19:27
Statul român, obligat să plătească peste 1,1 milioane euro din cauza condiţiilor din penitenciare Eveniment

Până în mai 2015, statul român a fost obligat să plătească 1,1 milioane de euro şi 10.000 de franci elveţieni unor condamnaţi, ca despăgubiri pentru condiţiile din închisori, potrivit notei de fundamentare a unui proiect al Ministerului Justiției (MJ) pentru investiţii la Penitenciarul Giurgiu, informează Mediafax.

În documentul citate se arată că statul român a fost condamnat de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), până în mai 2015, în 139 de cazuri vizând condiţiile din penitenciare, fiind obligat la plata unor despăgubiri în cuantum de 1,1 milioane de euro şi 10.000 de franci elveţieni.

Astfel, MJ a lansat în dezbatere publică proiectul de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii “R 113 – Penitenciar Giurgiu”, în vederea continuării şi finalizării investiţiilor demarate în cadrul unităţii de detenţie.

Conform anexei proiectului, valoarea totală a investiţiei este de 80.449.110 de lei, iar durata de realizare este de 36 de luni.

Banii ar fi necesari printre altele, pentru transformarea popotei Penitenciarului Giurgiu în pavilion de detenţie cu o capacitate de 168 de locuri de cazare, transformarea sălii de festivităţi în pavilion de detenţie cu 32 de locuri de cazare, realizarea unui poligon de tragere în subsolul pavilionului administrativ, sistem integrat de securitate, drumuri şi platforme, amenajări exterioare incintă detenţie regim deschis, racord apă - canal, reţele electrice exterioare.

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Justitiei,   statul roman