Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ”Statul să nu mai plătească nemunca!“ Oamenii de afaceri se plâng că vasluienii nu vor să muncească: Sunt 40.000 de salariaţi la 90.000 de asistaţi sociali

”Statul să nu mai plătească nemunca!“ Oamenii de afaceri se plâng că vasluienii nu vor să muncească: Sunt 40.000 de salariaţi la 90.000 de asistaţi sociali

Un articol de: - 29 Mai 2017, 20:47
”Statul să nu mai plătească nemunca!“ Oamenii de afaceri se plâng că vasluienii nu vor să muncească: Sunt 40.000 de salariaţi la 90.000 de asistaţi sociali Foto:Adevarul Eveniment

Situație paradoxală în Vaslui. Deși județul se află pe primul loc în țară la șomaj, agenții economici se plâng că au reale dificultăți în a găsi forță de muncă.
Subiectul a fost abordat luni, la Prefectura Vaslui. La ședința ordinară a Comisiei de Dialog Social, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vaslui a prezentat noile măsuri de stimulare a forţei de muncă.

Prefectul de Vaslui, Isabel Bogdan, a remarcat faptul că în fiecare săptămână sunt anunțate sute de locuri de muncă vacante, dar vasluienii nu prea se înghesuie să le ocupe.

”Nu există cadru legal, prin care să obligăm persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă să ocupe acele posturi vacante. Mare parte dintre acestea sunt neindemnizabile, nu au pregătirea profesională adecvată sau acuză anumite probleme medicale”, a explicat directorul AJOFM Vaslui, Daniela Nicoleta Cîmpianu, citată de Adevărul.

”Oamenii de afaceri se plâng de lipsa forţei de muncă. Practic, vasluienii nu vor să mai muncească. Trebuie găsit cadru legislativ adecvat, care să duc la remedierea acestei probleme”, a spus, la rândul său, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Vaslui, Ionel Constantin, citat de Adevărul.

În acest context, preşedintele IMM-urilor din Vaslui, Ovidiu Copacinschi, a susținut că statul ar trebui să intervină și să nu mai plătească nemunca: ”Avem o situaţie alarmantă. Numărul salariaţilor este de 40.000, pe când cel al beneficiarilor de ajutoare din partea statului este de aproape 90.000. Trebui ca statul să intervină şi să nu mai plătească nemunca”.

Citeşte mai multe despre:   somaj,   Stiri Vaslui,   locuri de munca