Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Stefan Hell, cetățean de onoare al județului Arad

Stefan Hell, cetățean de onoare al județului Arad

Un articol de: - 09 Oct 2014, 23:44
Foto: gandul.info Eveniment

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, a anunțat că dorește să acorde titlul de cetățean de onoare al județului cercetătorului Stefan W. Hell, originar din Sântana, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie.

„Suntem mândri că judeţul Arad a ajuns, prin intermediul excelentului cercetător originar din Sântana, în galeria de onoare a laureaţilor Premiului Nobel. Domnul Hell a emigrat în 1978, dar a rămas legat de judeţul nostru, iar în anul 2012 a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii „Vasile Goldiş”. Mă încearcă o mare emoţie, succesul obţinut de dl. Hell îl simţim, în parte şi succesul nostru, al Aradului. Îmi doresc ca la proxima sa vizită în România, care am înţeles că va fi peste câteva săptămâni, să îi putem decerna cea mai importantă distincţie a judeţului, pentru că performanţa sa este cu adevărat extraordinară. Îi suntem recunoscători pentru această realizare și pentru faptul că odată cu numele său, numele județului nostru ajunge în cele mai titrate medii internaționale”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, citat de Arad24.net.

Premiul Nobel pentru Chimie pe 2014 a fost atribuit cercetătorilor Eric Betzig, Stefan W. Hell şi William E. Moerner, a anunţat Comitetul Nobel din cadrul Academiei Regale de Știinţe din Suedia.

Cei trei cercetători au fost recompensaţi pentru „dezvoltarea microscopiei cu fluorescenţă de super-rezoluţie”.

Laureaţii îşi vor primi Premiile Nobel în timpul unor ceremonii oficiale organizate la Stockholm şi la Oslo, pe 10 decembrie, ziua în care se comemorează moartea fondatorului premiilor, Alfred Nobel, decedat în 1896.
 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Arad
 
Loading...