Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Stelian Ion: Am observat că multe dosare s-au împotmolit de-a lungul anului prin nişte mecanisme care trebuie elucidate. Voi solicita un control (VIDEO)

Stelian Ion: Am observat că multe dosare s-au împotmolit de-a lungul anului prin nişte mecanisme care trebuie elucidate. Voi solicita un control (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 05 Mar 2021, 14:20
Stelian Ion: Am observat că multe dosare s-au împotmolit de-a lungul anului prin nişte mecanisme care trebuie elucidate. Voi solicita un control (VIDEO) Foto: pixabay.com Eveniment

Ministrul Justiţiei Stelian Ion a anunțat, vineri, în contextul recentei clasări a dosarului privind violențele din 10 august 2018, că a observat că ”multe dosare s-au împotmolit de-a lungul anului”, motiv pentru care va solicita un control.

 

Ministrul Justiției spune că va cere un control cu privire la dosarele care ”s-au împotmolit” în ultima perioadă

 

”Nu pot interveni pe dosare şi pe soluţii din anumite dosare concrete. Dar am observat de-a lungul timpului, şi voi face o solicitare pentru a face un control, am observat că multe dosare s-au împotmolit de-a lungul anului prin nişte mecanisme care trebuie elucidate şi îndepărtate, printr-un gen de declinări de competenţe, prin smulgerea dosarului de la o direcţie a parchetelor. Lucrul acesta nu este de bun augur. Pe aceste chestiuni voi solicita să facem un control şi să vedem ce remedii legislative putem propune. E important să nu existe portiţe ca un dosar să fie smuls dintr-o parte în alta printr-un fel de articifiu”, a declarat Stelian Ion în conferința de presă în care a făcut o serie de precăziri în legătură cu dosarul ”10 august”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Stelian Ion, despre dosarul ”10 august”: Ministrul Justiției nu poate interveni. Ar fi foarte grav să se întâmple așa

 

Ministrul Justiției a spus că este important să fie așteptată motivarea decizie instanței, care ar trebui să vină cu anumite clarificări.

Eu voi încerca să dau niște lămuriri cu privire la acest dosar, dar nu vă așteptați să facem lumină în acest dosar astăzi. (...) Cert este că dosarul 10 august nu se termină aici, nu s-a pus punct aici acestui dosar. (...)Eu văd, la acest moment, că există remedii și mi se pare prematur să vorbim despre CEDO. Eu îmi doresc foarte mult să vedem lumină în acest dosar, într-un fel sau altul, în România, și nu la CEDO”, a spus Stelian Ion, adăugând că ministrul Justiției nu poate interveni în acest caz.Lovitură fără precedent pentru Diana Șoșoacă! Ce nu va mai avea voie să facă timp de trei luni în Parlamentul României? Va fi sancționată drastic

„Potrivit legii, ministrul Justiției nu poate interveni. Ar fi foarte grav să se întâmple așa și ar fi foarte grav să avem o lege care să poată permite să intervină în dosare aflate în curs de soluționare, în urmărirea penală sau în instanțele de judecată”, a subliniat Stelian Ion.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Stelian Ion,   Ministerul Justitiei,   dosarul 10 August