Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Stelian Ion: Ministrul Justiției nu poate interveni în dosarul 10 august. Ar fi foarte grav să se întâmple așa (VIDEO)

Stelian Ion: Ministrul Justiției nu poate interveni în dosarul 10 august. Ar fi foarte grav să se întâmple așa (VIDEO)

Un articol de: Irina Mina - 05 Mar 2021, 11:29
Stelian Ion: Ministrul Justiției nu poate interveni în dosarul 10 august. Ar fi foarte grav să se întâmple așa (VIDEO) Foto: Inquam Photos/ George Călin Eveniment

Stelian Ion a declarat, vineri, că ministrul Justiției nu poate interveni în dosarul 10 august, considerând că ar fi foarte grav să se întâmple așa.

„Potrivit legii, ministrul Justiției nu poate interveni. Ar fi foarte grav să se întâmple așa și ar fi foarte grav să avem o lege care să poată permite să intervină în dosare aflate în curs de soluționare, în urmărirea penală sau în instanțele de judecată. Deci dacă există vreo așteptare din partea cuiva, în sensul în care ministrul Justiției ar putea interveni în vreun fel în acest dosar, le spun foarte clar că nu se poate întâmpla și, slavă Domunului, e bine că nu e așa, altfel am avea o reîntoarcere în niște vremuri pe care nu ni le amintim cu plăcere”, a afirmat oficialul.

Acesta a adăugat că răspunsurile în cazul dosarului 10 august trebuie să vină din partea sistemului judiciar.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Stelian Ion: Nu vă așteptați să facem lumină astăzi în dosarul 10 august

 

Ministrul Justiției a făcut, vineri, o serie de precizări referitoare la dosarul 10 august, care a fost clasat definitiv printr-o decizie a judecătorilor de la Tribunalul București.

”Legat de dosarul 10 august, este foarte important ca oamenii să cunoască detalii legate de stadiul acestui dosar. A fost un eveniment nefericit care a stârnit multă emoție și încă stârnește emoție. Oamenii așteaptă răspunsuri și ele mtrebuie să vină de la cei care trebuie să dea răspunsurile. Eu voi încerca să dau niște lămuriri cu privire la acest dosar, dar nu vă așteptați să facem lumină în acest dosar astăzi. Este un dosar aflat pe rolul instanțelor, e în curs de soluționare.

Eu am fost în Piața Victoriei atunci, am văzut cu ochii mei. Voi încerca să dau la o parte latura emoțională și să mă refer doar la cestiuni factuale. Factual, o parte din dosarul 10 august, care a făcut obiectul unor cercetări penale a fost clasat în mod definitiv față de unele persoane împotriva cărora s-a făcut plângere penală. Este vorba în principal de persoane din conducerea Jandarmeriei care au fost implicate în evenimentele acelei zile”, a spus el.Liviu Dragnea, ELIBERAT din închisoare? Vestea pe care o aștepta fostul șef al PSD

Citeşte mai multe despre:   Stelian Ion,   10 august