Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Stelian Negrea participă la premiile lui Voiculescu pentru presă cu dezvăluiri despre șantajul din Antene

Stelian Negrea participă la premiile lui Voiculescu pentru presă cu dezvăluiri despre șantajul din Antene

Un articol de: - 29 Sep 2014, 12:24
Stelian Negrea participă la premiile lui Voiculescu pentru presă cu dezvăluiri despre șantajul din Antene Eveniment

Jurnalistul Stelian Negrea informează că a decis să participe la concursul Libertatea Presei pentru Curaj, inițiat de Dan Voiculescu, cu dezvăluirile despre șantajul din trustul Intact.

„N-am văzut emisiunea lui Mihai Gadea de joia trecută când Antena 3 a lansat cu mare fast premiul “Libertatea Presei pentru Curaj” la inițiativa lui Voiculescu Dan, patronul Antenelor aflat în spatele gratiilor pentru următorii 10 ani pentru spălare de bani, însă câțiva prieteni mi-au povestit despre această oportunitate ( premiulibertateapresei.ro). M-am decis că nu trebuie să o ratez mai ales că premii similare nu se mai acordă de diversele ONG-uri, așa cum se întâmpla în anii trecuți. A fost nevoie ca Voiculescu Dan să ajungă în spatele gratiilor ca să devină la fel de generos cu presa românească cum era George Soros pe vremuri”, scrie jurnalistul, pe VoxPublica.

Subiectul cu care intră Negrea în concurs este cel despre dezvăluirile sale din 2011,  „legate de santajul din acest trust media la adresa oponenților politici și a firmelor cu care nu aveau încheiate contracte de publicitate și contractele ticăloase pe care acesta le impunea jurnaliștilor pentru a nu crăcni la comenzile sale”.

„Cred ca m-aș putea califica în finală și de ce nu chiar să câștig cei 50.000 de lei puși la bătaie astfel având ocazia să-mi acopăr o parte din cei 100.000 de euro pe care trustul lui Voiculescu Dan mi-i cere în instanțele de judecată, deși am câștigat până acum toate procesele”, mai arată jurnalistul.

În prezentarea concursului, Dan Voiculescu explică: „Am pretuit intotdeauna oamenii indrazneti, puternici, cu viziune. Cred ca sunt calitati necesare pentru a izbandi in orice domeniu, cu atat mai mult in presa, cea despre care se spune ca este, intr-o expresie uzitata dar foarte corecta, cainele de paza al democratiei. Cred ca a venit timpul ca oamenii cu aceste calitati, care nu tin seama de piedici, pun binele obstii inaintea interesului personal si astfel ajuta media sa-si pastreze rolul de observator obiectiv al cetatii, merita incurajati. Si premiati. Intr-o societate in care abuzurile nu mai sunt exceptii, ci banalitati, temerarii trebuie sa stie ca sunt pe drumul cel bun”.


Citeşte mai multe despre:   Dan Voiculescu