Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Stelian Tănase, după ce s-a dovedit că tatăl lui Vlad Voiculescu a colaborat cu Securitatea: 'Cariera lui politică e terminată!'

Stelian Tănase, după ce s-a dovedit că tatăl lui Vlad Voiculescu a colaborat cu Securitatea: 'Cariera lui politică e terminată!'

Un articol de: Traian Avarvarei - 03 Mar 2020, 16:29
Stelian Tănase, după ce s-a dovedit că tatăl lui Vlad Voiculescu a colaborat cu Securitatea: 'Cariera lui politică e terminată!' Foto: instagram.com/steliantanase.ro Eveniment

Scriitorul Stelian Tănase este de părere că informațiile potrivit cărora tatăl lui Vlad Voiculescu a fost informator al Securității i-au “terminat” cariera politică fostului ministru al Sănătății.

Tănase crede, de asemenea, că Voiculescu s-a retras din competiția pentru Primăria Capitalei și pentru că apăruseră deja zvonuri despre faptele tatălui său.

“Cariera politică a lui Vlad Voiculescu este terminată.

Sunt oameni născuți în anii ’40, ’50, sub presiunea enormă a Securității și cred că atitudinea asta moralistă nu ajută în descifrarea acestei drame. Politic vorbind, Vlad Voiculescu s-a retras din competiție.

Sunt oameni născuți în anii ’40, ’50, sub presiunea enormă a Securității și cred că atitudinea asta moralistă nu ajută în descifrarea acestei drame. Politic vorbind, Vlad Voiculescu s-a retras din competiție.

Cred că Vlad Voiculescu s-a retras din cursa pentru Primărie și din acest motiv. Probabil, atunci când au început să apară primele zvonuri, atunci trebuia Vlad Voiculescu să spună lucrurile spuse astăzi. Acum este o reacție tardivă. Eu cred că Vlad Voiculescu nu va mai avea nicio carieră politică. A spus ce trebuia spus, vina lui este că a spus prea târziu”, a declarat Tănase pentru Libertatea.

Acesta a povestit că și asupra sa s-au făcut presiuni pentru a fi recrutat informator, dar a refuzat și a plătit pentru acest lcuru cu “două cărți respinse de cenzură și cu alte necazuri”.

“Tatăl domnului Voiculescu a acceptat, nu a spus nu. Putea să spună „nu”, luându-și anumite riscuri”, a punctat Stelian Tănase.

Amintim că Vlad Voiculescu, actualmente membru PLUS, a confirmat, marți, că tatăl său, Vasile Iulian Voiculescu, a colaborat cu organul represiv al regimului comunist din România, Securitatea. Vezi AICI decizia justiției.

Citeşte mai multe despre:   Stelian Tanase