Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Stenograme: De ce nu a cerut CJ Teleorman despăgubiri în dosarul Tel Drum

Stenograme: De ce nu a cerut CJ Teleorman despăgubiri în dosarul Tel Drum

Un articol de: - 02 Mar 2018, 10:12
Stenograme: De ce nu a cerut CJ Teleorman despăgubiri în dosarul Tel Drum Eveniment

Procurorii DNA estimează un prejudiciu de peste 30 de milioane de lei la bugetul Consiliului Județean Teleorman în ancheta Tel Drum, dar instituția nu s-a constituit parte civilă în acest dosar pentru a primi despăgubiri

O serie de stenograme din dosarul ”Tel Drum” arată că, într-o discuție purtată în ședință la Consiliul Județean Teleorman, șeful acestuia, membru PSD, se opune vehement ca insituția să fie parte în ancheta DNA și să ceară daune. 

În ședința din 15 februarie, consilierii au votat cu 22 de voturi pentru, 7 împotrivă şi 3 abţineri decizia ca recuperarea prejudiciului să se facă la finalul procesului penal, informează Digi24.

Din stenograma ședinței CJ Teleorman din 15 februarie:

Bogdan Cocu, PNL: „Nu înţeleg de ce nu vedeţi ca oportună constituirea acum ca parte civilă”.

Dănuţ Cristescu, preşedinte CJ Teleorman: „Stimaţi colegi, aşa cum aţi observat, întrucât nu s-a putut stabili un prejudiciu cert ca întindere, întemeiat pe probe şi pe motive, am considerat că este oportun să promovăm această acţiune la nivelul Consiliului Judeţean Teleorman şi anume o acţiune civilă în instanţă, în momentul în care vom avea o hotărâre definitivă şi irevocabilă.”

Ion Petre, PSD: „Dacă îmi permiteți, aș vrea de la doamna secretar un răspuns referitor la solicitarea Direcției Naționale Anticorupție și anume dacă această solicitare s-a făcut în mod legal. Din ce s-a discutat, înțeleg că nu există date sau alte motive pentru a considera că această solicitare poate fi pusă în practică”.

Silvia Oprescu, secretara judetului: „După cum ați văzut, din adresa pe care ne-au transmis-o la finalul anului trecut și pe care v-am pus-o la dispoziție, mai mult de a afla numele persoanelor pentru care s-a dispus urmărirea penală și infracțiunile de care sunt acuzate, nu avem alte date. Direcția Națională Anticorupție solicită să precizăm dacă ne constituim parte civilă și sumele pentru care ne constituim. Însă (...) Ca să stabilim o sumă avem nevoie de date, de probe, de înscrisuri, care este natura și întinderea pretențiilor și așa mai departe. Până la acest moment, prin direcțiile de specialitate nu s-a putut stabili o sumă cu care ne putem constitui parte civilă”.

”Nu şi-a asumat nimeni responsabilitatea să semneze faptul că nu există un prejudiciu”, a declarat Cocu, pentru Digi24.

Citeşte mai multe despre:   stenograme,   Tel Drum,   despăgubiri