Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Stenograme incediare: Replici dure între Liviu Dragnea şi liderul ALDE: De la ce a pornit totul

Stenograme incediare: Replici dure între Liviu Dragnea şi liderul ALDE: De la ce a pornit totul

Un articol de: B1.ro - 22 Noi 2018, 11:48
Stenograme incediare: Replici dure între Liviu Dragnea şi liderul ALDE: De la ce a pornit totul Eveniment

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi liderul ALDE european, Guy Verhofstadt, au avut un schimb dur de replici cu ocazia întâlnirii pe care au avut-o miercuri privind respectarea valorilor europene.

”Un lucru trebuie sa fie clar, anume ca valorile si principiile europene nu trebuie sa fie subordonate, subsumate  principiului subsidiaritatii. sunt deasupra constitutiiilor si tratatelor interne. Nu e o chestiune de subsidiaritate aici, valorile europene nu pot fi aplicate intr-un fel,  intr-o tara, si in alt fel intr-o alta tara din cauza subsidariatatii. Subsidiarritatea  poate fi invocata, dar nu pe socoteala  valorilor UE. Viziunea UE despre justitie nu poate fi un subiect care sa poata fi reinterpretat, nu poate fi sabotat, desconsiderat, nu poate  fi inteles diferit in tari diferite ale Uniunii Europene. Nu este o chestiune de una sau alta, toate tarile UE se regasesc sub aceleasi valori. Am vrut sa spun asta pentru ca atunci cand Parlamentul European a emis aceasta rezolutie care nu are nimic de-a face cu pedepsirea Romaniei, ca nu ne-ar place Romania. Absolut deloc! Nu este  prima rezolutie a Parlamentului European care trateaza o astfel de problema. Și mi se pare ca Parlamentul European, impreuna cu Comisia Europeana nu trebuie percepute ca facand un act de violenta UE  asupra unui stat membru, ci ca un gest de prietenie ce trebuie pus in aplicare, pentru a rezolva problemele existente astazi. Parlamentul European vrea ca valorile europene sa fie respectate, iar aceste valori nu sunt supuse principiului subsidiaritatii", a afirmat Guy Verhofstadt, conform unei stenograme publicate de stiripesurse.ro.

"Niciodata nu am spus, si nici de acum inainte, nici in viitor, ca valorile europene trebuie sa fie aplicate pe principiul subsidiaritatii. valorile europene sunt unice si trebuie sa le aplicam cu totii de acum inainte. In ceea ce priveste subsidiaritatea, m-am referit la politicile de subsidiaritate. Eu am spus un lucru si trebuie sa-l repet, ca ceea ce este permis intr-un singur stat  membru, trebuie sa fie permis in toate statele membre, iar ceea ce se pretinde ca ...nu inteleg bine... In rest din partea  noastra este o determinare puternica pt sustinerea si intarirea  statului de drept in Romania, in acelasi timp cu intarirea si protejarea drepturilor si libertatilor individului", a replicat Liviu Dragnea.
 

Citeşte mai multe despre:   ALDE,   Liviu Dragnea