Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Individul care a încercat să pătrundă cu mașina în mall a fost condamnat la 30 de ani de închisoare. Acesta a rănit 10 persoane. „Trebuie să curgă sânge în ţara asta”

Individul care a încercat să pătrundă cu mașina în mall a fost condamnat la 30 de ani de închisoare. Acesta a rănit 10 persoane. „Trebuie să curgă sânge în ţara asta”

Un articol de: Roxana Mirea - 06 Apr 2020, 10:52
Individul care a încercat să pătrundă cu mașina în mall a fost condamnat la 30 de ani de închisoare. Acesta a rănit 10 persoane. „Trebuie să curgă sânge în ţara asta” Eveniment

Marius Valentin Parfenie, în vârstă de 22 de ani, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare. Acesta a furat o mașină cu care a alergat pe străzile din Brăila, rănind în proces 10 persoane. Faptele pentru care se face vinovat sunt: trei tentative de omor, tâlhărie calificată, conducere sub influenţa alcoolului, părăsirea locului accidentului şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Individul a încercat să pătrundă cu mașina în mall și a rănit șapte persoane

Pe 18 martie, Curtea de Apel Galaţi a pronunţat sentința definitivă în cazul lui Marius Valentin Parfenie, tânărul de 22 de ani care a rănit 10 oameni, printre care doi copii, de 11 şi 13 ani, în timpul unei curse cu o mașină furată. Acesta a primit 20, 12 și 10 ani de închisoare pentru infracțiunile de tentativă de omor, ajungându-se în acest fel la executarea a 33 de ani de închisoare. Însă, pedeapsa principală rezultată în urma cumulului de infracţiuni depăşea maximum general al pedepsei închisorii de 30 de ani. Drept urmare, instanța a dispus ca Marius Valentin Parfenie să execute doar 30 de ani, potrivit Adevărul.

Bărbatul a furat o mașină pe 11 noiembrie 2018 în zona unei localități din Brăila, Cazașu. Pretextul a fost că inculpatul testa mașina respectivă împreună cu proprietarul întrucât avea de gând să o cumpere și dorea să se asigure că autoturismul este în perfectă stare. Însă, la un moment dat, Marius Valentin Parfenie l-a atacat pe proprietar - Marian Sava, de 42 de ani, din Cazaşu - cu un cuţit, l-a rănit şi l-a aruncat din maşină.

În timpul cursei, bărbatul a lovit în plin doi pietoni care aşteptau autobuzul în staţia din apropierea Grădinii Zoologice, apoi şi-a continuat drumul până la mall-ul din Brăila, unde a încercat să intre în clădire.  După ce a încercat de trei ori să facă acest lucru, a izbit mașina în niște stâlpi de protecţie de beton, după care s-a îndreptat spre mulțimea din fața mall-ul, rănind în acest fel șapte persoane.

„Trebuie să curgă sânge în ţara asta”

„Pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală rezultă suspiciunea rezonabilă că, în data de 11.11.2018, în jurul orei 12:30, inculpatul, intenţionând să sustragă un autoturism, i-ar fi aplicat proprietarului maşinii multiple lovituri de cuţit în zona toracelui anterior şi, în final, i-ar fi furat autoturismul. Prin conducerea acestuia, inculpatul a creat o stare de pericol grav pentru siguranţa traficului şi a persoanelor, pe drumurile publice. În cursul aceleaşi zile, în jurul orei 12:40, ar fi lovit intenţionat şi cu mare viteză, cu autoturismul furat, două persoane pe care le-a propulsat în aer, proiectându-le pe asfalt şi apoi, ar fi lovit intenţionat şi cu mare viteză, cu acelaşi autoturism alte 7 persoane, printre care şi doi minori, provocându-le tuturor leziuni”, se arăta în motivarea instanței din 2018. 

Din fericire, nicio victimă nu și-a pierdut viața, însă acestea au fost transportate de urgență la spital prezentând  tramatisme craniene şi toracice. Câțiva martori l-au dat jos din mașină pe bărbatul care a produs evenimentul. Acesta, după ce s-a văzut în afara autoturismului, a început să strige că „Trebuie să curgă sânge în ţara asta”, după care a fost ținut la pământ de către martori, dar a continuat să afirme că „Plâng copiii în ţara asta!”.

Întregul moment a fost filmat de către un martor, fiind apoi distribuit de sute de ori pe Facebook. Potrivit analizei Institutului Naţional de Medicină Legală Iaşi, tânărul răspunzător pentru eveniment nu se afla sub influența drogurilor, dar consumase o cantitate importantă de alcool în ziua respectivă. Medicii au stabilit că avea o alcoolemie de 1,25 mg/l la mie alcool pur în aerul expirat, mult mai mare decât cea care a reieşit iniţial în urma testării alcoolscopice, de doar 0,37 mg/l. Specialiştii Institutului Naţional de Medicină Legală ”Mina Minovici” Bucureşti au concluzionat ulterior, în urma unei expertize psihiatrice, că Marius Valentin Parfenie, are discernământul păstrat şi nu suferă de vreo problemă psihică.

  

Citeşte mai multe despre:   Stiri Braila