Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Strategia Israelului pentru a obține un stoc important de vaccinuri împotriva COVID-19: Accesul producătorilor la date

Strategia Israelului pentru a obține un stoc important de vaccinuri împotriva COVID-19: Accesul producătorilor la date

Un articol de: George Lupu - 18 Ian 2021, 17:34
Strategia Israelului pentru a obține un stoc important de vaccinuri împotriva COVID-19: Accesul producătorilor la date foto simbol: Hepta.ro / foto: Hepta.ro / DPA Images / Allison Dinner Eveniment

Strategia Israelului pentru a obține doze suplimentare vaccin COVID-19 a fost furnizarea datelor către companiile producătoare. Astfel, Iraelul a obţinut un stoc important de vaccinuri dezvoltate împotriva noului coronavirus de la gigantul farmaceutic Pfizer în schimbul partajării rapide a datelor medicale aferente efectelor generate de imunizarea populaţiei sale.

 

Acord între Israel și producătorii de vaccinuri pentru COVID-19

 

Acordul vizează măsurarea şi analizarea datelor epidemiologice asociate administrării vaccinului. Experții estimează că într-o lună sau şase săptămâni, Israelul poate să ofere grupului Pfizer date despre milioane de persoane, crie AFP.

Campania de vaccinare în Israe a permis deja administrarea primei doze - din cele două necesare - cu vaccinul Pfizer-BioNTech unui număr de peste 2 milioane de persoane din populaţia de 9 milioane de locuitori din Israel, într-o perioadă în care multe ţări occidentale întâmpină dificultăţi în a obţine cantităţi suficiente de doze.

Guvernul israelian a comandat în total 14 milioane de doze - care pot să imunizeze 7 milioane de persoane - de la alianţa Pfizer-BioNTech şi de la compania Moderna. Şi, mai ales, Israelul a primit deja livrări constând în mai multe milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19.

Peste 40 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost administrate în toată lumea până la data de 17 ianuarie, conform datelor disponibile pe platforma Our World în Data. Cele mai multe doze au fost inoculate până acum în Statele Unite ale Americii, China, Regatul Unit și Israel, unde milioane de persoane au primit deja vaccinul anti-COVID-19. Pe de altă parte, România abia a depășit pragul de 200.000 de persoane care au fost vaccinate.

 

În ce state au fost administrate cele mai multe doze de vaccin anti-COVID-19

 

Conform sursei citate, în SUA au fost administrate peste 12,2 milioane de vaccinuri până la 15 ianuarie. Următoarele state în clasament sunt China – 10 milioane de doze (până la 13 ianuarie), Regatul Unit – 4,3 milioane (până la 16 ianuarie) și Israel – 2,4 milioane de doze.Mărturia fratelui unei victime de la Onești, despre intervenția Poliției: De la început m-au luat cu minciuni. Au zis că ...

În România, de la începutul campaniei de vaccinare, pe 27 decembrie 2020 și până duminică, 17 ianuarie, au fost vaccinate 204.185 de  persoane, din care 875 persoane vaccinate cu rapel, potrivit datelor publicate de Comitetul National de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   campania de vaccinare