Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Strategia națională de vaccinare ar putea fi aprobată în ședința de Guvern de vineri

Strategia națională de vaccinare ar putea fi aprobată în ședința de Guvern de vineri

Un articol de: Maria Zărnescu - 27 Noi 2020, 08:23
Strategia națională de vaccinare ar putea fi aprobată în ședința de Guvern de vineri Foto: gov.ro Eveniment

Executivul ar putea aproba strategia națională de vaccinare în ședința de vineri, urmând ca la începutul săptămânii viitoare, planul să meargă spre aprobare la Consiliul Suprem de Apărare a Țării, scrie Agerpres.

 

Klaus Iohannis, videoconferință cu CSAT pe tema vaccinării

 

Administrația prezidențială a anunțat că șeful statului urmează să participe la o videoconferință cu CSAT, săptămâna viitoare. Pe ordinea de zi este introdusă și Strategia de vaccinare anti-COVID-19. „Joi, 3 decembrie a.c., începând cu ora 15:00, la Palatul Cotroceni, va avea loc ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, condusă de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, în sistem de videoconferință”, se arată într-un comunicat transmis joi de Preşedinţia României.

„S-a decis ca această strategie de vaccinare să fie discutată şi aprobată în Guvern în prima şedinţă, care probabil va avea loc în această săptămână, vineri, iar săptămâna viitoare aceeaşi strategie să fie luată în discuţie în CSAT”, a precizat șeful statului la conferința de presă susținută miercuri.

Totodată, președintele Iohannis a nunțat că odată ce va fi aprobat planul de vaccinare, el va fi făcut public, urmând ca Ministerul Sănătății să explice întreaga campanie. Iohannis a admis că speră  ca în momentul în care vor exista mai multe date concludente despre vaccinare, numărul persoanelor sceptice în fața procesului va scădea.

 

Cum vor fi vaccinați românii

 

În urmă cu câteva zile, președintele Klaus Iohannis a explicat, după o ședință cu reprezentanții MAI, MApN și ai Ministerului Sănătății, cum va arăta campania de vaccinare. Șeful statului a afirmat că vaccinul va fi administrat etapizat populației, la locul de muncă, în centre special amenajate și inclusiv „drive-through”.Tunelul secret de sub Palatul lui Gigi Becali. E incredibil unde duce. Era folosit şi de Carol al II-lea

”Conform strategiei, din grupurile prioritare pentru vaccinare împotriva SARS-CoV2 fac parte: personalul din domeniul sănătății, tot personalul din domeniul sănătății, ca și cel din centre rezidențiale și medico-sociale, populația cu risc ridicat de evoluție severă în cazul infecției și personalul din domenii-cheie, esențiale bunei funcționări a societății.

Vaccinarea se va face etapizat, iar definirea etapelor de vaccinare și inițierea acestora vor fi stabilite în funcție de aprobarea, producția și alocarea unuia sau mai multor vaccinuri către fiecare țară, folosindu-se o procedură specifică în funcție de vaccin.

Vaccinarea se va realiza la locul de muncă pentru personalul din domeniul sănătății și prin centrele de vaccinare fixe și mobile, echipe mobile, rețeaua de medicină de familie și centre drive-through pentru celelalte categorii de populație”, a spus Klaus Iohannis