Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Schimbări IMPORTANTE la Capacitate și Bacalaureat în 2019: Au fost introduse testele grilă

Schimbări IMPORTANTE la Capacitate și Bacalaureat în 2019: Au fost introduse testele grilă

Un articol de: B1.ro - 31 Oct 2018, 11:27
Eveniment

Subiectele examenelor de Capacitate și Bacalaureat vor avea în structură, din 2019, 40% de itemi obiectivi, însă acest lucru nu a fost comunicat oficial.

Informația a fost confirmată, pentru Adevărul, de președintele Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), instituţie subordonată Ministerului Educației, Marian Șuță.

„Dacă anul trecut la Matematică, Română şi Istorie nu au existat itemi obiectivi nici la Bacalaureat, nici la Evaluarea Naţională, acum vor fi în proporţie de 40%. În schimb, dacă vorbim de modele de subiecte pentru alte discipline la Bacalaureat precum ştiinţele socio-umane (Sociologie sau Psihologie), acestea aveau anul trecut itemi obiectivi în proporţie de 30%. Însă, începând din acest an vor avea şi ele tot 40%.   Prin itemi obiectivi înţelegem mai multe tipuri de cerinţe. De la grile, itemi binari (exemplu: să aleagă între Adevărat sau Fals) la itemi de tip pereche (termeni care trebuie asociaţi). Structura de bază a variantelor nu va fi modificată, iar toţi itemii vor respecta ca şi până acum programa şcolară adoptată de Ministerul Educaţiei. În concluzie, toate variantele de la examenele naţionale vor avea itemi obiectivi începând cu acest an şcolar“, a afirmat acesta pentru sursa citată.

Citeşte mai multe despre:   Marian Suta,   examen bacalaureat