Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment STS: Peste 300.000 de persoane s-au programat la vaccinare de la începutul etapei a doua de imunizare

STS: Peste 300.000 de persoane s-au programat la vaccinare de la începutul etapei a doua de imunizare

Un articol de: Elena Stanciu - 18 Ian 2021, 15:53
STS: Peste 300.000 de persoane s-au programat la vaccinare de la începutul etapei a doua de imunizare Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) anunță că de la începutul etapei a doua de vaccinare, pe 15 ianuarie, la ora 15.00, și până în prezent, peste 300.000 de persoane s-au programat pentru a fi imunizate.

 

Câte persoane s-au programat la vaccinare de la începutul etapei a doua, pe 15 ianuarie

 

”Peste 300.000 de persoane din etapa a II-a, programate pentru vaccinare. În perioada 15 ianuarie 2021, orele 15:00 până luni, 18 ianuarie, orele 15:30, pe platforma informatică programare.vaccinare-covid.gov.ro s-au programat 300.109 persoane din etapa a II-a de vaccinare (159.288 adulți peste 65 ani, 68.146 persoane cu afecțiuni cronice și 72.675 angajați din domenii esențiale)”, au transmis, luni, reprezentanții STS.

Din totalul persoanelor programate, 138.962 de persoane s-au înscris individual direct în platforma electronică, 29.282 - prin intermediul medicilor, 47.946 s-au programat telefonic, prin Call Center, iar 83.919 de persoane din domenii esențiale au fost programate în intermediul angajatorului.

”Numărul maxim de accesări simultane ale platformei programare.vaccinare-covid.gov.ro în cursul zilei de astăzi se ridică la 23.000 de utilizatori”, se mai arată în comunicatul STS.

 

A doua etapă a campaniei de vaccinare a început pe 15 ianuarie 

 

A doua etapă a campaniei de vaccinare a început cu probleme, în România. Vineri, atunci când trebuiau să se deschidă înscrierile, platforma online de programare nu a funcționat timp de câteva ore. STS a transmis atunci că nu a fost vorba despre un blocaj provocat de numărul mare de programări făcute în același timp, ci platforma nu a funcționat pentru că a fost în procedură de actualizare. Mai exact, s-a făcut transferul tuturor serviciilor de pe platforma disponibilă pentru etapa 1 pe varianta actualizată pentru etapa 2. Spre seară, când platforma a devenit disponibilă, românii au început să se programeze, iar în doar câteva ore, toate locurile pentru luna ianuarie au fost epuziate în București. În apartamentul morții din Onești a existat un al treilea muncitor. Ce s-a întâmplat cu el

 

Probleme tehnice la platforma online de programare, luni dimineață 

 

Probleme au fost și luni dimineață, atunci când au apărut noi probleme tehnice la platforma online. De această dată, STS a precizat că ”s-a constatat că aplicația Registrul Electronic Național pentru Vaccinări furnizează date cu intermitențe către aplicația de programare la vaccinare”, după care a transmis că ”este în desfășurare un proces de resincronizare a datelor regăsite în RENV. Odată realizat, datele actualizate se vor regăsi în platforma informatică”. 

Concret, a fost vorba despre „o problemă tehnică legată de citirea datelor beneficiarilor care se prezintă în centru pentru a putea confirma programarea lor și a trimite mai departe aceste date către cabinetul de vaccinare”, după cum a explicat medicul Raluca Barbu, coordonator al centrului de vaccinare de la Spitalul Obregia, pentru B1 TV.

În aceste condiții, la centrele de vaccinare s-au format cozi pentru că medicii au fost nevoiți să introducă manual datele pacienților.

În a doua etapă a campaniei de vaccinare vor fi imunizate persoanele cu vârste de peste 65 de ani, pacienții cu boli cronice și angajații din sectoarele de activitate considerate esențiale. 

Citeşte mai multe despre:   sts,   vaccinare anti-COVID-19,   campanie vaccinare