Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Student legitimat și dat afară din universitate pentru că l-a înfruntat pe rectorul Tudorel Toader! (VIDEO)

Student legitimat și dat afară din universitate pentru că l-a înfruntat pe rectorul Tudorel Toader! (VIDEO)

Un articol de: Gabriela Del-Pupo - 03 Mar 2020, 15:13
Student legitimat și dat afară din universitate pentru că l-a înfruntat pe rectorul Tudorel Toader! (VIDEO) Eveniment

Student legitimat și dat afară din universitate ca pe vremea comuniștilor după ce l-a înfruntat pe Tudorel Toader. Silvian Emanuel Man este un critic vehement al actualului rector al Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași, Tudorel Toader, încă de pe vremea când acesta era ministru. Pentru a-și arăta dezaprobul pentru faptul că Toader candidează pentru un nou mandat de rector, studentul și-a depus și el candidatura care i-a fost respinsă. Tânărul spune că este de altfel primul student din România care a încercat să candideze pentru funcția de rector. Emanuel Man a încercat să conteste decizia dar nici contestația nu i-a fost acceptată pe motiv că a trimis-o prin mail. La scurt timp după depunerea candidaturii studentul a fost legitimat și scos afară din incinta universității.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

”Vineri, după depunerea candidaturii, am fost ridicat de către agenții de pază ai universității și dat afară din corpul principal al instituției. Așa au primit dispoziție „de sus”, adică de la rectorat. Brusc, mi-au cerut să mă legitimez, dar doar cu carnet de student sau carte de identitate. Alt act nu era valabil. După 8 ani în UAIC, trebuie să fii legitimat. Dar doar tu, care te opui lui Toader, nu altcineva.

Este cel puțin a patra oară când Tudorel Toader folosește agenții de pază pentru a mă îndepărta din instituție și a-mi bloca accesul în universitate deși ar trebui să am acces la toate spațiile. Vă dați seama ce penibil mă simt când trebuie să ajung la vreo bibliotecă sau la vreun birou și efectiv nu am cum?! Brusc, mă trezesc urmărit prin universtiate că trebuie să părăsesc clădirea din... motive de securitate!

Tudorel Toader calcă în picioare democrația universitară și dovedește că nu are nicio noțiune despre respectarea drepturilor și libertăților academice. Nu are niciun respect pentru libertatea de opinii, libertatea de expresie. El nu vrea pluralism. Ci tudorelism!

Iată că în 2020, într-o universitate publică din România, rectorul își arogă dreptul de a face uz de agenții de pază pentru a-l da afară de pe holurile instituției pe „studentul incomod”.

Cu asemenea „management universitar” și respectare a drepturilor și libertăților academice ne mirăm după de ce universitatea nu mai este nici măcar în top 1000 mondial...” a scris Emanuel Man pe pagina sa de facebook. Mircea Badea şi-a arătat WhatsApp-ul la televizor, iar oamenii N-AU PUTUT CREDE când au văzut ce are în conversaţii


 

Citeşte mai multe despre:   UAIC,   Emanuel Man