Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Studenții Universității București cer demisia rectorului Mircea Dumitru (FOTO)

Studenții Universității București cer demisia rectorului Mircea Dumitru (FOTO)

Un articol de: - 13 Oct 2014, 13:24
Studenții Universității București cer demisia rectorului Mircea Dumitru (FOTO) Foto: B1 TV Eveniment
UPDATE: Ca urmare a apariţiei acestui material, care are la bază comunicatul de presă al SSUB, platforma Acţiunea 2012 ne-a trimis următoarele precizări:

"In contextul in care jurnalistii, in materialele realizate, au obligatia de a relata adevarul, va supun atentiei faptul ca relatarea conform careia ” 300 de studenţi au protestat pentru revocarea din funcţie a rectorului de la Universitatea din Bucureşti” este FALSA. In realitate, 10 studenti cu pancarte s-au alaturat unei manifestatii organizate duminica de Platforma Unionista Actiunea 2012 in vederea sustinerii unirii Basarabiei cu Romania. Manifestatia a fost autorizata, a mobilizat peste 10.000 de persoane iar, printre solicitari nu se regaseau sub nicio forma aspecte legate de problemele studentilor din Universitatea Bucuresti. Mai mult, organizatia care a initiat acest demers si care se intituleaza SSUB, NU a fost prezenta cu mai mult de 10 persoane la evenimentul mentionat. Astfel, 10 insi s-au pozat cu pancarte in fata multimii unioniste lasand impresia ca este un protest studentesc de ”sute de persoane”. Pozele demonstreaza cu usurinta cele explicate, mai multe detalii le puteti gasi in articolul publicat de RomaniaCurata aici: http://romaniacurata.ro/presa-noastra-usor-de-manipulat/"


300 de studenţi au protestat pentru revocarea din funcţie a rectorului de la Universitatea din Bucureşti, Mircea Dumitru. Tinerii sunt nemulţumiţi de condiţiile pe care universitatea le pune în momentul de faţă la dispoziţie.

Studenţii cer în primul rând o iginenizare mult mai bună în privinţa camerelor şi a băilor dar şi condiţii mai bune pentru studii.

Mai multe săli de lectură dar şi taxe de şcolarizare mai mici sunt şi ele printre cerinţele primordiale ale studenţilor. Mai mult decât atât tinerii susţin că drepturile la liberă exprimare le sunt îngrădite pe site-ul web personal.

„Bugetul UB învârte cifre de ordinul milioanelor de euro, pentru cămine Universitatea alocă aproape 2 milioane, iar noi ne întrebăm, pe bună dreptate, unde se duc? Gândaci, șoareci, șobolani... La Facultatea de Drept există un adăpost clandestin pentru câini, și ne întrebăm și aici dacă nu cumva sunt hrăniți din banii studenților acești câini. Taxele sunt mult prea mari pentru o Universitate de stat care se joacă pur și simplu cu peste 70 de milioane de euro. Sunt orașe în România unde acest buget este un vis. Dacă vrei bani de la studenți și transformi Universitatea în corporație, macăr să oferi condiții tuturor, nu să-ți faci sediu pentru Rectorat. Data viitoare, vom ocupa rectoratul cu 2.000-3.000 de studenți”, afirmă George Velcea, președintele Societății Studenților Universității din București, potrivit unui comunicat de presă remis agenţiei Agerpres.

Mișcarea studenților a avut loc după ce Facultatea de Litere a făcut o solicitare către Conducerea UB prin care președintele SSUB să fie trimis în Comisia de Etică, deoarece a scris pe blogul personal (georgevelcea.com) despre faptul că a sesizat autoritățile privind numeroase nereguli comise de facultate.

Studenții au protestat afișând pancarte pe care scria 'Cu Comisia de Etică ne amenințați libertatea de exprimare ne-o suprimați', 'Condamnăm ilegalitatea! STOP ABUZURILOR!', 'Pușcăria-i casa voastră! Plecați din Universitatea noastră!' sau 'Cei care fură banii studenților să meargă la pușcărie!'

În plus, studenții au lipit pe ușa rectorului Universității București mai multe afișe prin care solicită demisia acestuia, informează StudentVoice.ro.

Pe afişe scrie „DEMISIA 1. Mircea Dumitru – RECTOR UB 2. Maria Voinea – Prorector 3. Oana Murarus – Decan (n.r.- Facultatea de Litere) STOP ABUZURILOR” şi „CONDAMNĂM ILEGALITATEA STOP ABUZURILOR”.


Foto: studentvoice.ro

Citeşte mai multe despre:   studenti