Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Studiu: Cum influențează prințesele Disney comportamentul copiilor (VIDEO)

Studiu: Cum influențează prințesele Disney comportamentul copiilor (VIDEO)

Un articol de: - 23 Iun 2016, 17:29
Studiu: Cum influențează prințesele Disney comportamentul copiilor (VIDEO) Foto: perfecte.ro Eveniment

Un studiu făcut de cercetătorii americani arată cum pot influența prințesele Disney gândirea și comportamentul copiilor. Cercetarea făcută indică că atât fetele cât și băieții sunt în egală măsură influențați de personajele animate. 

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 200 de copii, aceștia fiind întrebați dacă și ce cunosc ei despre prințesele Disney. În ceea ce privește împărtirea pe rase, 87 % au fost de culoare albă, în timp ce 10% au fost hispanici și 3 % "altele". 

Rezultatele chestionarului au arătat că 96 % dintre fete și 87 % dintre băieți și-au însușit din caracterul personajelor Disney. În ceea ce privește interacțiunea cu jucăriile ce personifică prințesele, diferenta este mare, fetele având un procent de 61 %, în timp ce băieții un procent de 4%.KAUFLAND / LIDL / CARREFOUR / PROFI / MEGA IMAGE / AUCHAN. ANUNŢUL CE AFECTEAZĂ TOŢI CLIENŢII DIN ROMANIA

Prințese Disney

Sarah Coyne, colaboratoarea a "Brigham Young University", a rugat părinții și profesorii să urmărească timp de un an cât de mult împrumută copii din țelurile prințeselor. Pe lângă această cerință, Coyne a mai dorit ca în raportul întocmit de părinți să se regăsescă și ce jucării preferă copii lor,  scrie washiongton post.         

O concluzie importantă a cercetării arată că fetele de 4 sau 5 ani aderă foarte ușor la stereotipul feminist. Fetele și femeile care se identifică cu acest tip de personaje pun foarte mare accent pe vestimentație și look. Ele vor fi întotdeauna dornice să atingă frumusețea perfectă, acest drum ducând la distrugerea lor ca ființe umane.

"O mulțime de oameni spun : " Deci, ce? Ne dorim ca fetele noastre să fie fetișcane "....Și nu e nimic rău în a fi feminină. Totuși, cercetarea arată că o aderență puternică la stereotipurile de gen feminin pot fi limitative de-a lungul timpului", a spus Sarah Coyne.

Cercetarea mai arată că băieții care se uită preponderent la astfel de animații își dezvoltă un comportament presocial. Totodată, ei au tendința de a sări în ajutor și de a împărții jucăriile. Prințesele Disney sunt modele importante de feminitate pentru băieți tineri, care sunt, de obicei, expuși la hypermasculine ", a mai spus Coyne.

Cercetătoarea Sarah Coyne dorește să repete studiul peste cinci ani.