Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Studiu despre COVID-19: Imunizarea în masă împotriva COVID-19 este greu de realizat în mod natural

Studiu despre COVID-19: Imunizarea în masă împotriva COVID-19 este greu de realizat în mod natural

Un articol de: George Lupu - 21 Ian 2021, 14:33
Studiu despre COVID-19: Imunizarea în masă împotriva COVID-19 este greu de realizat în mod natural Foto: Pixabay.com Eveniment

Imunizarea în masă împotriva COVID-19 este greu de realizat, arată concluziile unui recent studiu coordonat de medicul Tudor Rareș Olariu. Acesta a făcut cunoscute concluziile cercetării sale efectuate la Timișoara alături de specialiști de la Spitalul „Victor Babeș” și de la Spitalul Municipal.

 

Suntem departe de imunizarea în masă, potrivit unui studiu despre COVID-19

 

Nu mai puțin de 2.115 timișeni, donatori de sânge sănătoși, au fost testați pentru a se studia seroprevalența, adică numărul de persoane cu anticorpi la SARS-COV-2. Așa s-a ajuns la concluzia că imunizarea în masă este departe de a se produce.

Studiul aratăcă virusul a fost identificat la persoane care nu prezentau simptome, iar cei mai predispuși spre infectare sunt tinerii și vârstnicii.

 Studiul mai arată că virusul este prezent în rândul populației indiferent de sex, grupa sanguină sau mediul în care locuim.

„ Datele acestui studiu arată că infecția cu SARS-CoV-2 este prezentă în populația adultă cu o incidență similară indiferent de sex, aria de rezidență sau grupa sanguină. Rezultatele obținute de noi sugerează că suntem departe de a realiza o imunizare naturală împotriva SARS-CoV-2 în populația generală din România, prin apariția anticorpilor specifici în urma infectării”, spune doctorul Tudor Rareș Olariu, potrivit tion.ro.

 

Raed Arafat, despre imunizarea în masă împotriva coronavirusului

 

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, luni, că vom ajunge la o imunizare în masă împotriva coronavirusului atunci când 60 - 70% din populație va fi vaccinată. Asta depinde de cât de repede vor ajunge dozele în țară. O altă provocare este aceea de a convinge oamenii, dat fiind că vaccinarea nu este obligatorie, a mai precizat Arafat. Șeful DSU a primit luni prima doză din vaccin.Mărturia fratelui unei victime de la Onești, despre intervenția Poliției: De la început m-au luat cu minciuni. Au zis că ...

Întrebat când vom ajunge la imunizare în masă împotriva COVID-19Raed Arafat a răspuns: „Când o să fie 60 -70% din populație vaccinată. În timp, depinde și de viteza cu care se furnizează vaccinul și, bineînțeles, cât e bine reușim să atragem oamenii la vaccin, pentru că, încă o dată, vaccinul fiind voluntar, nu e obigatoriu, nimeni nu obligă pe nimeni să se vaccineze. Asta înseamnă că e toată munca de convingere prin datele și răspunsurile care se dau, datele care se publică de către comitetul de vaccinere și sperăm ca, totuși, oamenii să înțeleagă explicațiile noastre și să înțeleagă că e spre binele lor acest lucru”.

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   imunizare in masa