Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Studiu Eurostat: Decesele din UE, mai însemnate în perioada martie-iunie, față de media ultimilor patru ani

Studiu Eurostat: Decesele din UE, mai însemnate în perioada martie-iunie, față de media ultimilor patru ani

Un articol de: Andrei Ștefan - 27 Oct 2020, 11:55
Studiu Eurostat: Decesele din UE, mai însemnate în perioada martie-iunie, față de media ultimilor patru ani FOTO SIMBOL: Hepta.ro / DPA Images / David Tane Eveniment

Un comunicat al Eurostat, privind numărul deceselor din perioada martie-iunie 2020, indică o creștere înregistrată în acest sens. Concret, s-au observat cu aproape 170.000 mai multe cazuri în Uniunea Europeană, comparativ cu aceeași perioadă a ultimilor patru ani.

 

Eurostat: Decesele din UE, mai însemnate în perioada martie-iunie comparativ cu media ultimilor 4 ani

 

Mai exact, în rândul celor 26 de state membre ale Uniunii Europene pentru care au fost disponibile date, anul acesta au existat aproape 168.000 mai multe decese între săptămânile 10-26 (martie-iunie) decât media numărului de decese din aceeași perioadă din ultimii patru ani (2016-2019).

Datele includ toate decesele, indiferent de cauza lor, dar astfel se pot evalua inclusiv efectele directe și indirecte ale pandemiei de COVID-19 asupra populației Europei.

Vârful acestei creșteri (36.000 mai multe decese în comparație cu media din ultimii patru ani) a fost înregistrat în săptămâna 14 a anului 2020 (la finalul lui martie și începutul lui aprilie). Începând din săptămâna 19 (adică începutul lui mai), au existat aproape 5.000 de decese suplimentare în fiecare săptămână, în comparație cu media celor patru ani anterior.

În săptămâna 25, după jumătatea lunii iunie, au fost înregistrate cu 2.200 mai puține decese decât media.

Cel mai mare număr de decese suplimentare în 2020, în săptămânile 10-26, comparativ cu media celor patru ani anteriori, a fost înregistrat în Spania (48.000 de decese) și în Italia (46.000), urmate de Franța (30.000), Germania și Olanda (fiecare dintre acestea cu aproape 10.000 de decese).Sora ei tocmai se mutase în casă nouă, când a făcut o descoperire înfiorătoare în pivniță. „Să fugă imediat de acolo!” (FOTO)

Restul de 21 de state membre UE au avut împreună aproape 25.000 de decese în plus, în comparație cu aceeași perioadă.

 

Europa, a doua regiune a lumii cu peste 250.000 de decese legate de COVID-19

 

Europa a devenit a doua regiune a lumii, după America Latină, care depășește 250.000 de decese legate de COVID-19, cu numere record de cazuri noi înregistrate în ultimele două săptămâni, arată bilanțul Reuters.

Potrivit Reuters, Europa are o pondere de 19% în numărul total de decese contabilizate la nivel global și de circa 22% în ceea ce privește cazurile confirmate în toată lumea. Marea Britanie, Italia, Franța, Rusia, Belgia și Spania au aproape două treimi din cele 250.000 de decese înregistrate până acum, dintr-un total de aproximativ 8 milioane de cazuri depistate pe continent.

Recent, Franța a devenit a șaptea țară a lumii cu peste 1 milion de cazuri confirmate de coronavirus. Ea s-a numărat printre cele mai afectate națiuni în al doilea val pandemic și a impus ordine de rămânere în casă pe timp de noapte în mai multe zone ale țării. Conform analizei realizate de Reuters, numărul mediu de decese legate de COVID-19 a crescut zilnic în Franța timp de 10 zile consecutive.

Și Spania a depășit pragul psihologic de 1 milion de cazuri confirmate de COVID-19 și a raportat o medie de 136 de decese în ultimele șapte zile. Are, practic, o rată de mortalitate de 7,38 la 10.000 de locuitori – cea mai mare din Europa și a doua din lume, după Peru.

Citeşte mai multe despre:   Eurostat,   numărul deceselor