Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Studiu: Imunitatea în urma infectării cu noul coronavirus poate dura cel puţin şase luni

Studiu: Imunitatea în urma infectării cu noul coronavirus poate dura cel puţin şase luni

Un articol de: George Lupu - 18 Ian 2021, 16:06
Studiu: Imunitatea în urma infectării cu noul coronavirus poate dura cel puţin şase luni Foto: PIxabay Eveniment

Potrivit celor mai recente studii, imunitatea în urma infectării cu noul coronavirus poate dura cel puţin şase luni. Cercetarea a fost pubicată în revista Nature şi a fost realizată în urma analizării a 87 de cazuri d persoane care au fost infectate cu acest tip de coronavirus, relatează EFE.

 

Cât durează, de fapt imunitatea la COVID-19Studiul relevă că nivelul celulelor B de memorie specifică (a căror misiune este de a apăra organismul de viitoare agresiuni ale acestui patogen generând anticorpi împotriva SARS-CoV-2) s-a menţinut constant pe întreaga perioadă a studiului.

Rezultatele sugerează că persoanele care au fost în prealabil infectate cu SARS-CoV-2 pot genera un răspuns rapid şi eficient dacă vor mai fi expuse la virus.

Sistemul imunitar uman răspunde la infecţie producând anticorpi care pot neutraliza specific agentul infecţios.

S-a demonstrat că anticorpii umani împotriva SARS-CoV-2 protejează împotriva infecţiei pe modele animale.

 

Vaccinul de la Moderna împotriva COVID-19 ar putea genera o imunitate mari mare decât infecția propriu-zisă cu noul coronavirus

 

Noi date sugerează că vaccinul împotriva COVID-19 de la Moderna generează o imunitate de durată, scrie El Pais, care notează că, indiferent de vârstă, persoanele vaccinate cu acest ser dezvoltă niveluri de anticorpi mai înalte decât persoanele infectate cu noul coronavirus.

Ideea care stă la baza oricărui vaccin este aceea de a imita o infecție fără a provoca pagube, astfel încât propriul organism să genereze imunitate împotriva unui virus. Astăzi se publică date care sugerează că vaccinul de la Moderna generează o imunitate mai mare decât infectarea propriu-zisă cu noul coronavirus.

Un grup de 34 de persoane de toate vârstele care au primit cele două doze din vaccinul Moderna continuă să aibă niveluri înalte de anticorpi până la patru luni de la administrarea primei doze. Anticorpii sunt proteine minuscule capabile să se lege de virus și să îl împiedice să cauzeze boala.

Citeşte mai multe despre:   COVID-19