Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Studiu: România, pe primul loc între șase state din regiune în materie de modificări legislative

Studiu: România, pe primul loc între șase state din regiune în materie de modificări legislative

Un articol de: - 02 Oct 2015, 17:04
Studiu: România, pe primul loc între șase state din regiune în materie de modificări legislative Foto: totalaudit.ro Eveniment

România ocupă primul loc în clasamentul format din șase state din regiune în ceea ce privește numărul modificărilor legislative din perioada august 2014 - august 2015, cu 290 de legi, potrivit unui raport Grayling AcTrend, citat de Mediafax.

Studiul relevă că România ocupă în continuare prima poziție în topul celor mai active piețe în materie de modificări ale legii, urmată de Polonia cu 249 de modificări, dintr-un total de de 1.041 de acte normative la nivelul celor şase ţări din Europa Centrală şi de Est. Pe locul trei se poziționează Ungaria, cu 214 legi modificate.

România ocupă primul loc și în atenția pe care mass-media a acordat-o modificărilor legislative, jumătate dintre modificări fiind anunțate în presă.

"Legile au fost urmărite şi raportate de către mass media ca parte a efortului de a corela modificările legislative operate în România cu un posibil impact pe care acestea l-ar fi putut genera asupra alegerilor prezidenţiale", se arată într-un comunicat al Grayling.

Referitor la impactul produs de modificarea legilor, peste o treime din ele au produs efecte în mediul de afaceri, nivel apropiat de cel înregistrat în regiune, de 36%. Totodată, peste jumătate dintre modificări au fost adoptate de către Guvern prin intermediul ordonanțelor de urgență.

Potrivit raportului elaborat de Grayling CEE Public Affairs Practice Group, pe baza datelor oficiale de la instituţiile relevante, în următoarea perioadă se așteaptă o fluctuație a modificărilor legislative, în contextul în care anul viitor vor avea loc alegeri locale și parlamentare.

Citeşte mai multe despre:   clasament