Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Studiu: Unul din trei pacienți grav bolnavi de COVID-19 a arătat o îmbunătățire a stării după ce au primit ca tratament Remisivir

Studiu: Unul din trei pacienți grav bolnavi de COVID-19 a arătat o îmbunătățire a stării după ce au primit ca tratament Remisivir

Un articol de: George Lupu - 13 Iul 2020, 16:30
Studiu: Unul din trei pacienți grav bolnavi de COVID-19 a arătat o îmbunătățire a stării după ce au primit ca tratament Remisivir Eveniment

Unul din trei pacienți din Coreea de Sud grav bolnavi de COVID-19 a arătat o îmbunătățire a stării lor de sănătate după ce au primit ca tratament remisivir produs de compania americană Gilead Sciences Inc (GILD.O), au spus autoritățile medicale, citate de Reuters.

 

Remdesivir, văzut ca un posibil tratament împotriva noului coronavirus

 

Au fost necesare mai multe cercetări pentru a determina dacă îmbunătățirea era atribuită medicamentului sau a altor factori, cum ar fi imunitatea pacienților și alte terapii, au spus ei. Remdesivir s-a situat în fruntea tratamentelor împotriva COVID-19 după ce medicamentul administrat intravenos a ajutat la scurtarea timpului de recuperare a pacienților.

Mai multe țări, inclusiv Coreea de Sud, au adăugat medicamentul pe lista de tratament pentru boala cauzată de noul coronavirus. Nu există un vaccin aprobat pentru acesta. În ultima sa actualizare, Gilead a spus vineri că o analiză a arătat că remdesivir a contribuit la reducerea riscului de deces la pacienții grav bolnavi de COVID-19, dar a avertizat că au fost necesare studii clinice riguroase pentru a confirma beneficiul.

Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor din Coreea au raportat, sâmbătă, rezultatele unui prim grup de 27 de pacienți care au primit remdesivir în diferite spitale.

Nouă dintre pacienți au arătat o îmbunătățire a stării lor, 15 nu au prezentat nicio schimbare, iar în cazul a trei pacienți boala s-a agravat, a declarat directorul adjunct al KCDC, Kwon Jun-wook. Rezultatul trebuia încă să fie comparat cu un grup de control și a fost necesară o analiză mai mare pentru a concluziona beneficiul remdesivirului, a spus Kwon.

În iunie, Coreea de Sud a cerut către Gilead să furnizeze suficiente doze din medicamentul său pentru a trata mai mult de 5.000 de pacienți COVID-19 în pregătirea unui eventuale al doilea val de infecții. Coreea de Sud s-a confruntat cu focare mici, dar persistente ale noului coronavirus, cu 62 de cazuri noi raportate duminică, ceea ce a adus totalul țării la 13.479 de cazuri cu 289 de decese.

 UN ADEVĂRAT MIRACOL! S-a dus cu iubitul său necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Când au ajuns acolo, ceva cu totul NEAȘTEPTAT i s-a întâmplat tânărului

Îngrijorări că Statele europene nu vor putea achiziționa singurul medicament aprobat pentru tratarea COVID-19

 

Bruxelles-ul este, de asemenea, în discuții cu Gilead pentru a obține doze de remdesivir pentru statele membre și pentru a-i spori capacitatea de producție. De asemenea, dorește să rezerve livrările de vaccinuri dezvoltate de Johnson & Johnson (JNJ.N) și Sanofi (SASY.PA).

În iunie, Franța, Germania, Italia și Olanda au declarat că au asigurat 400 de milioane de doze de vaccin potențial COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca (AZN.L) din Marea Britanie.

Îngrijorările cu privire la disponibilitatea importării de către  statele UE a medicamentului Remdesivir au fost accentuate după ce compania Gilead și-a angajat aproape toată producția pentru Statele Unite.

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   Remdesivir