Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment SUA alocă 152 de milioane de dolari pentru modernizarea Bazei Aeriene de la Câmpia Turzii, în cea mai mare investiție militară americană din Europa în anul 2021

SUA alocă 152 de milioane de dolari pentru modernizarea Bazei Aeriene de la Câmpia Turzii, în cea mai mare investiție militară americană din Europa în anul 2021

Un articol de: Vladimir Ionescu - 18 Mai 2021, 10:48
SUA alocă 152 de milioane de dolari pentru modernizarea Bazei Aeriene de la Câmpia Turzii, în cea mai mare investiție militară americană din Europa în anul 2021 foto: Facebook @ Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" Eveniment

SUA va investi 152 de milioane de dolari în construirea de proiecte militare pentru modernizarea infrastructurii de la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii, în sprijinul operațiilor NATO, au anunțat Forțele aeriene americane, care au precizat că inițiativa le va stabili o prezență durabilă în România.

SUA investește 152 de milioane de dolari în modernizarea Bazei Aeriene Câmpia Turzii

 

Câmpia Turzii, spun Forțele aeriene ale SUA printr-un comunicat de presă, este o locație-cheie din punct de vedere strategic și are nevoie de o infrastructură modernă pentru a susține misiunile de mobilitate aeriană, pentru a le găzdui obiectivele și personalul dislocat, dar și „pentru a fi capabilă să răspundă rapid la orice probleme de securitate în regiune”.

Construcția, care vine în sprijinul Inițiativei europene de descurajare implementate de SUA, este de așteptat să consolideze securitatea în Europa și să sporească pregătirea și capacitatea de răspuns atât pentru Forțele aeriene americane, cât și pentru forțele statelor NATO din regiune.

Este vorba despre cea mai mare investiție militară americană în Europa pentru anul 2021

 

Programul din România cuprinde 15 proiecte de infrastructură, în diverse faze de construcție.

Investiția de modernizare este asumată în bugetul Pentagonului pentru anul 2021 – pe baza sa, noua pistă de la Câmpia Turzii va permite aterizarea și decolarea avioanelor cargo de mare tonaj, precum C-5 Galaxy sau C-17 Globemaster.

În 2021, SUA intenționează să cheltuiască 130 de milioane de dolari pentru „optimizarea misiunilor” de la Baza Aeriană Câmpia Turzii.

Forțele aeriene americane au mai acordat contracte 14,3 milioane de dolari pentru lucrări de modernizare a infrastructurii. De altfel, în ultimele luni, a fost finalizată o investiție de 5,5 milioane de dolari privind un sistem de combustibil modernizat cu capacitate de stocare extinsă, iluminat îmbunătățit pentru aerodrom, sisteme electrice noi și un tampon modern conform cu cerințele Alianței Nord-Atlantice.

La finalul anului 2021, vor fi demarate și alte proiecte de modernizare. Este vorba despre un depozit nou de muniții, în valoare de 1,7 milioane de dolari, cu o capacitate crescută de depozitare, dar și despre o clădire administrativă pentru comanda operațiunilor aeriene – investiția este de 2 milioane de dolari. Totodată, pentru 4,9 milioane de dolari, vor fi create un spațiu nou de parcare a aeronavelor și un hangar.

Câmpia Turzii este a treia bază la care operează forțele americane în România, după Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu și Baza de la Deveselu, unde este găzduit scutul antirachetă al NATO.Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

Citeşte mai multe despre:   SUA,   Baza Aeriana Campia Turzii