Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment SUA critică România: Incidente cu caracter rasist, acte de profanare a sinagogilor, negare a Holocaustului și vandalism pe locul construcției unei moschei (VIDEO)

SUA critică România: Incidente cu caracter rasist, acte de profanare a sinagogilor, negare a Holocaustului și vandalism pe locul construcției unei moschei (VIDEO)

Un articol de: - 11 Aug 2016, 12:58
SUA critică România: Incidente cu caracter rasist, acte de profanare a sinagogilor, negare a Holocaustului și vandalism pe locul construcției unei moschei (VIDEO) Foto: Youtube Eveniment

România apare în raportul Departamentului de Stat american intitulat "Libertatea religioasă la nivel internațional în 2015". Subiectul care a făcut ca statul român să fie menționat este cel al protestelor și reacțiile apărute în contextul cedării unui teren pentru construcția unei moschei.

Raportul emis de Departamentul de Stat vorbește despre incidente cu caracter antisemit, acte de profanare și reacții vehement, inclusiv ale unor politicieni, față de proiectul construirii unei moschei în București, informează mediafax.ro.

"Constituţia României şi alte legi garantează libertatea religioasă şi conţin prevederi în sensul protejării grupurilor religioase minoritare. Legislaţia le oferă organizaţiilor religioase susţinere din partea statului şi acces în armată, spitale, azile de bătrâni, penitenciare şi orfelinate" scrie în raport.

"Restricţii impuse de instituţii guvernamentale au împiedicat unele grupuri religioase să obţină recunoaştere legală, iar pe altele să primească înapoi proprietăţi confiscate în perioada 1940-1989. În special Biserica Greco-Catolică a semnalat că nu a putut intra în posesia unor biserici proprii deoarece autorităţile nu aplică decizii ale instanţelor judecătoreşti" atrage atenția documentul emis de Departamentul de Stat.

"În cursul anului 2015 au fost înregistrate incidente cu caracter antisemit, inclusiv acte de profanare a sinagogilor, acţiuni de negare a Holocaustului şi evenimente de comemorare a foştilor lider pronazişti din cadrul Mişcării legionare. (...) Au existat numeroase relatări de presă despre acte de vandalism în locul unde s-a propus construirea unei moschei" se prezintă în raport despre problemele din România.

SUA critică România: Incidente cu caracter rasist, acte de profanare a sinagogilor, negare a Holocaustului și vandalism pe locul construcției unei moschei

Citeşte mai multe despre:   moschee,   proteste,   religie