Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sub presiunea istoriei, geografia a luat-o razna: "Rusia a pierdut războiul rece și vrea să-și ia revanșa. Restul rămâne în sarcina copiilor noştri. Pentru ei, potopul!"

Sub presiunea istoriei, geografia a luat-o razna: "Rusia a pierdut războiul rece și vrea să-și ia revanșa. Restul rămâne în sarcina copiilor noştri. Pentru ei, potopul!"

Un articol de: - 05 Oct 2015, 12:33
Sub presiunea istoriei, geografia a luat-o razna: "Rusia a pierdut războiul rece și vrea să-și ia revanșa. Restul rămâne în sarcina copiilor noştri. Pentru ei, potopul!" Foto: cotidianul.ro Eveniment

Lumea întreagă este cuprinsă de un val de schimbare. Unii își schimbă țara, alții guvernele, unii vor să fie independenți, iar alții vor să schimbe mentalități.

Europarlamentarul Traian Ungureanu este de părere că “cea mai sumară listă de noutăţi recente face din necazurile terminale şi reunite ale Romei, habsburgilor şi otomanilor o ceartă de copii”.

Ungureanu notează într-un editorial pentru Adevărul că „ce se întîmplă sub ochii noştri întrece cu mult apetitul istoricului pentru sfîrşituri şi descompuneri generale”.

Eurodeputatul expune cele mai recente situații delicate de pe mapamond.

Germania îşi face un selfie cu un milion de refugaţi după care începe să se întrebe cine sînt cu adevărat colegii din imagine.

Orientul Mijlociu se scufundă în sînge, condiţii în care Assad, scris cu chirilice, devine OK, tocmai pentru că nimic nu mai e OK.

Scoţia şi Catalonia descoperă plăcerea naufragiului şi se avîntă singure în larg.

Grecia nu vrea austeritate şi votează a doua oară un commando de hipsteri care se angajează să aplice austeritatea pe care se jură că o detestă
”, scrie europarlamentarul.

Acesta continuă seria exemplelor cu SUA. Ungureanu afirmă că Obama se trezește “șah mat la fiecare mutare a lui Vladimir Putin”.

Scînceşte retoric. Cel mai slab Preşedinte din istoria Americii întrupează ideologia care a învăţat Occidentul că rasa şi minoritatea bat calitatea. Rezultatul: un ageamiu american e ridiculizat de un ageamiu rus. Care ageamiu înţelege, totuşi, mai bine decît mulţi lideri occidentali cît cîntăresc valorile europene. Putin ştie că un an de libertae poate întoarce din drum un popor. Altfel, n-ar fi dezlăţuit un război împotriva unui oarecare Acord de Liber Schimb Ucraina-UE”, mai scrie în editorial.

Suveranul Pontif este cel mai libertin Papă din ultimii zeci de ani: “Un ecologist care meditează la Havana, tâmplă în tâmplă cu Fidel Castro, în treningul bun, de duminică”.

Străvechea Anglie democratică alege lider al opoziţiei un militant veteran care vorbeşte de insurecţie anti-capitalistă, promite impozit 80% pe bogaţi şi declară că nu va apăsa pe butonul nuclear nici dacă Insula se scufundă”, mai scrie Ungureanu.

NATO se confruntă cu probleme, informează europarlamentarul:  “Bugetele militare au soarta oricărui salam de Sibiu”.

Care Sibiu va îmbătrîni, cu tot cu monumente, într-un Est separat de noua schismă pe care lumea o mai numeşte, încă, Uniunea Europeană.

 Rusia zgîlţîie tot ce mişcă între Baltica şi Caspica, avînd grijă să îşi lămurească norodul că asistă la o manevră americană.

În acest timp, un geniu nord-corean stă cu degetul pe butonul refuzat în Anglia şi, pentru a-şi alunga plictisul, execută comandanţi militari legaţi la ţeava tunului
”, afirmă Traian Ungureanu.

Toate aceste evenimente prevestesc al treilea război mondial, spun statisticienii. Parlamentarul roman îi contrazice: “Nu. Al patrulea! Războiul rece a fost al treilea, Rusia l-a piedut şi acum vrea revanşa. La cald”.

Sub presiunea istoriei, geografia a luat-o razna. De curînd, Siria a devenit parte a Ucrainei care rămîne parte a Europei de Est. Ce va face conclavul UE în clipa în care Putin se va declara gata de compromis? Ce va lăsa să-i scape din mînă şi de sub priviri? E foarte tentant să renunţi la ce nu e chiar al tău. La acareutrile din curte şi nu la argintăria din scrin. La Est.

Restul rămîne în sarcina copiilor noştri. Pentru ei, potopul!
”, conchide Traian Ungureanu.

 

 

 

 


 

Citeşte mai multe despre:   alegeri europarlamentare,   Traian Ungureanu