Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Suceava, un oraș în care oamenii nu mai ies pe stradă! Imagini uimitoare din prima zi de carantină

Suceava, un oraș în care oamenii nu mai ies pe stradă! Imagini uimitoare din prima zi de carantină

Un articol de: Beatris Ionita - 01 Apr 2020, 13:02
Suceava, un oraș în care oamenii nu mai ies pe stradă! Imagini uimitoare din prima zi de carantină Eveniment

Lumea s-a schimbat sub ochii noștri!

Dacă la începutul anului străzile goale ar fi amintit de un scenariu de film apocaliptic, în ultima vreme acestea au devenit realitate în marile metropole ale lumii, dar și în România. Imagini filmate pe 31 martie în Suceava după aplicarea restricțiilor din ordonanța militară numărul 6, menite să prevină răspândireaCOVID-19, sunt grăitoare. 

Mai bine de 150.000 de oameni din oraș și zonele limitrofe au rămas izolați în locuințe, iar străzile sunt pustii, după ce s-a instituit măsura de carantinare a întregului județ. 

Suceava este considerat și s-a ajuns aici

Situația a devenit un focar periculos de coronavirus la Spitalul Județen după o serie de greșeli manageriale flagrante și nerespectarea procedurilor: amestecarea pacienților bolnavi cu cei sănătoși, convocarea medicilor suspecți de coronavirus, la spital, la un loc cu cei sănătoși, prin invocarea în fals a unui așa-zis ordin de ministru.

Ulterior unitatea medicală a fost închisă pentru a fi dezinfectată, din dispoziţia Ministrului Sănătăţii.

Iată cum a surprins Radu Baran orașul în ultima zi a lunii martie, cu Suceava pustiită:

Municipiul Suceava și opt comune limitrofe ( Adâncata, Salcea, Ipotești, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei) sunt de marți în carantină totală, măsură luată din cauza răspândirii extrem de rapide a noului coronavirus.

Potrivit ordonanței emisă de ministrul Marcel Vela, toate căile de acces sunt securizate de Armată și Poliție, astfel este permisă doar intrarea și ieșirea transportului de marfă, a persoanelor care nu locuiesc în zonă, dar desfășoară activități economice, iar accesul la aeroportul este permis doar pentru zboruri cu aeronave de stat, transport marfă, umanitare și care asigură asistență medicală de urgență.

În acest caz Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava dechis o ancheta penală în cazul deceselor înregistrate în spital, deoarece suspectează activitate „ilicită” atât a personalului medical, precum și a unor angajați ai Direcţiei de Sănătate Publică Suceava.

593 de cazuri de infectare au fost raportate aici, dintre care 181 de cadre medicale. 78 dintre victimele decedate de COVID-19 pe teritoriul României au murit la Spitalul Județean din Suceava. 

 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Suceava,   coronavirus,   carantina,   pandemie,   stare de urgenta