Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Suceava: Celebrare sacră a Papei Ioan Paul al II-lea în română, germană şi polonă

Suceava: Celebrare sacră a Papei Ioan Paul al II-lea în română, germană şi polonă

Un articol de: - 01 Mai 2011, 17:32
Suceava: Celebrare sacră a Papei Ioan Paul al II-lea în română, germană şi polonă Foto: blog.mlive.com Eveniment

Sute de credincioşi au asistat, duminică, la o celebrare sacră, în limbile română, germană şi polonă, cu prilejul beatificării fostului Papă, eveniment ce a avut loc în piaţeta Ioan Paul al II-lea din Suceava. Celebrarea a fost ţinută după slujba de duminică din Catedrala Romano-Catolică "Sf. Ioan Nepomuk" din Suceava.

Preotul Iosif Păuleţ a omagiat viaţa şi activitatea fostului papă, subliniind că acesta a fost omul providenţial pentru secolul trecut şi începutul actualului mileniu.

"Este omul care a fascinat lumea întreagă prin viaţa sa, prin suferinţa sa", a spus Păuleţ, citat de Mediafax, adăugând că Papa Ioan Paul al II-lea a trăit credinţa cu adevărat.

Părintele a arătat că acesta este un caz unic în istoria papalităţii şi al Bisericii când un papă este beatificat de succesorul său, dar a menţionat că la moartea papei mulţimea adunată la Vatican a cerut sanctificarea imediată a lui Ioan Paul al II-lea.

Papa Ioan Paul al II-lea a fost beatificat, în cadrul unei ceremonii de la Vatican, şi poartă acum titlul de "preafericit".

Citeşte mai multe despre:   Stiri Suceava,   limba romana