Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Suceava: Încă 10 cazuri de meningită acută virală în ultimele 24 de ore. Numărul total de bolnavi, 109

Suceava: Încă 10 cazuri de meningită acută virală în ultimele 24 de ore. Numărul total de bolnavi, 109

Un articol de: - 28 Iun 2012, 15:34
Suceava: Încă 10 cazuri de meningită acută virală în ultimele 24 de ore. Numărul total de bolnavi, 109 Foto: radiotop.ro Eveniment

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat încă 10 de cazuri de meningită acută virală în Suceava. Printre acești noi bolnavi se numără doi copii în vârstă de 2 și 4 ani. Astfel, numărul total al cazurilor a ajuns, joi după-amiază, la 109.

Au mai fost internați trei elevi de 11 ani din orașele Suceava și Zamostea, două eleve de liceu, și trei elevi  cu vârste între 7 si 13 ani, relatează Mediafax.

Directia de Sănătate Publică Suceava a solicitat cu o zi în urmă Spitalului Județean de Urgență eliberarea șio pregătirea Secției dermato-venerologice pentru internarea noilor cazuri, din cauza numărului mare de bolnavi, care a dus la aglomerarea Secției de boli infecțioase.

„Această măsură este luată conform planului pentru situații de urgență în context epidemiologic deosebit,”  au spus la acel moment reprezentanții DSP Suceava.

Directorul DSP Suceava a declarat, luni, că focarul de meningită acută virală a fost cauzat de un virus care circulă în județ, etnovirusul Coxsakie tip B2. Etnovirusul este unul nepoliomelitic, cu circulație pur umană.

Pentru a lupta împotriva epidemiei, specialiștii recomandă întărirea măsurilor de igienă personală, dar și ca, până în toamnă, unitățile școlare, în special cele din mediul rural, să încerce să rezolve problemele legate de aprovizionarea cu apă și amenajarea grupurilor sanitare.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Suceava,   Epidemie