Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sultănoiu: Crin Antonescu se credea găina cu ouăle de aur din povestea politicii româneşti. Atitudinea lui a adus PSD-ul la putere

Sultănoiu: Crin Antonescu se credea găina cu ouăle de aur din povestea politicii româneşti. Atitudinea lui a adus PSD-ul la putere

Un articol de: - 28 Aug 2015, 16:35
Sultănoiu: Crin Antonescu se credea găina cu ouăle de aur din povestea politicii româneşti. Atitudinea lui a adus PSD-ul la putere Foto: enational.ro Eveniment

După o absenţă de câteva luni, Crin Antonescu a declarat  zilele trecute că România se confruntă cu o criză a liderilor politici. Atacul fostului lider USL i-a avut ca țintă pe colegii săi liberali și pe premierul Victor Ponta.

Crin Antonescu apare rar în public - genul „nu bateţi la uşă, ieşim noi din când în când” -, iar când apare, e limpede că-i vine să vomite. Îi pute, maxim, de la clasa politică, stricată la cap, şi până la mediul toxic în care aceasta se exprimă. Ei da, dar chiar fostul lider liberal, aşa cum pare să-şi reamintească, vag, este acela care a făcut să explodeze biogazul”, scrie jurnalistul Marin Sultănoiu într-un articol pentru Gândul.

Antonescu încearcă să convingă electoratul că Ponta și PSD au profitat de “curățenia sa morală”. Sultănoiu este de părere că aceștia au profitat mai degrabă de “aroganța lui îngâmfată”, fapt ce a dus la preluarea guvernării de către PSD.

“De gândul care-i ţinea ambiţia trează: <>. De părerea <> că el este, cu siguranţă, găina cu ouăle de aur din povestea politicii româneşti.

Şi uite aşa a readus PNL-ul lui Crin Antoneascu PSD-ul lui Ponta la putere”, mai scrie Sultănoiu.

Atitudinea lui Crin Antonescu a suferit o schimbare  la 180 de grade în ultimii trei ani. Totuși, liberalul își asumă responsabilitatea eșecului politic.

“Măcar atât, după ce l-a dat ţării pe Victor Ponta, acela pe care îl saluta, în culmea efuziunii, în iarna lui 2012: "Îl salut la Târgu Jiu pe actualul şi pe viitorul premier, Victor Ponta. Nu mai este nici un dubiu: premierul României va fi Victor Ponta!".

Acelaşi despre care se pronunţă astăzi, maliţios: <Victor Ponta are un destin tragic, ci am putea lua, mai degrabă, în cheie comică ceea ce i s-a întâmplat în această vară. (…) E o grozăvie să fii prim-mistru şi să spui că în România se fac abuzuri, din partea instituţiilor, şi că eu însumi sunt victima unui abuz din partea Justiţiei. Nu poţi să spui asta când eşti prim-ministru şi şeful celui mai mare partid, în Parlament>>.

Ca să vezi, mintea românului de pe urmă…”, conchide Sultănoiu.

Citeşte mai multe despre:   Crin Antonescu,   USL,   Victor Ponta