Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sunt sau nu cazuri de infecție cu coronavirusul chinez în România? Adrian Streinu-Cercel, în direct pe B1 TV: „Este vorba de o combinație virală, între un virus de la șarpe și unul de la liliac” (VIDEO)

Sunt sau nu cazuri de infecție cu coronavirusul chinez în România? Adrian Streinu-Cercel, în direct pe B1 TV: „Este vorba de o combinație virală, între un virus de la șarpe și unul de la liliac” (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 23 Ian 2020, 15:21
Sunt sau nu cazuri de infecție cu coronavirusul chinez în România? Adrian Streinu-Cercel, în direct pe B1 TV: „Este vorba de o combinație virală, între un virus de la șarpe și unul de la liliac” (VIDEO) Foto: Inquam Photos Eveniment

Niciun caz de infecție cu coronavirusul provenit din China nu a fost raportat în România până „în acest moment”, a precizat Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

„Nu, în acest moment nu avem astfel de alerte, slavă Domnului! Sperăm să nici nu avem”, a spus specialistul, în direct pe B1 TV.

El a explicat că noul tip de coronavirus, care a provocat deja 17 decese, este rezultatul combinației dintre un virus de la un șarpe și un altul de la un liliac.

„Nu e vorba de găsirea virusului în carnea de șarpe, ci găsirea cauzei care a dus la apariția acestui virus la om. Este vorba de o combinație virală, între un virus de la șarpe și unul de la liliac. Liliacul, împreună cu șarpele, au dat un nou virus, acest 2019 - coronavirus, care se face răspunzător de infecțiile din zona Wuhan”, a adăugat Streinu-Cercel.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

O orchestră formată din 50 de artiști s-a întors marți din China, unde au susținut spectacole, inclusiv în regiunile afectate de epidemia cu noul tip de coronavirus. Muzicienii provin de la Filarmonica Banatul din Timișoara, din Arad, Oradea, Cluj, Brașov, București și Constanța. (Detalii AICI)

În contextul în care, autoritățile de pe toată scena globală fac eforturi disperate pentru a preveni o pandemie, am dorit să aflăm cum au tratat autoritățile cazul artiștilor care s-au întors recent din China și care este situația lor în prezent. 

 Lovitură în televiziune! Transferul lui Mircea Badea...

Citeşte mai multe despre:   Adrian Streinu Cercel