Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Suntem în plină URGIE: Profețiile ZGUDUITOARE ale celor mai mari DUHOVNICI ai României. În 2029 fiul Întunericului va prelua frâiele planetei!  

Suntem în plină URGIE: Profețiile ZGUDUITOARE ale celor mai mari DUHOVNICI ai României. În 2029 fiul Întunericului va prelua frâiele planetei!  

Un articol de: - 15 Mai 2017, 14:34
Suntem în plină URGIE: Profețiile ZGUDUITOARE ale celor mai mari DUHOVNICI ai României. În 2029 fiul Întunericului va prelua frâiele planetei!   Eveniment

Într-o țară ortodoxă pe care nu puțini au numit-o Grădina Maicii Domnului - grație numărului mare de preoți înduhovniciți, vorbele văzătorilor cu duhul au putere de lege pentru trecut, prezent și viitor.

„Adevărul“ prezintă câteva dintre poveştile mai puţin cunoscute ale preoţilor români care au reuşit să devină de-a lungul timpului emblemele divinităţii pentru români şi care au prezis mari evenimente şi tragedii.

Unul dintre profeţii din Bistriţa-Năsăud căruia timpul i-a dat dreptate cu peste 90% dintre prezicerile sale a fost Gabriş, un om simplu de pe Valea Bârgăului, care susţinea că un înger trimis de Dumnezeu este cel care îi permite să vadă ce va aduce viitorul. Acesta a prezis schimbările aduse de cel de-al Doilea Război Mondial sau inundaţiile din 1970.

Călugărul Cleopa Jurj de la mănăstirea arădeană Gai este unul care şochează periodic prin luările sale de poziţie. Astfel, acesta a susţinut, de-a lungul ultimilor ani, că ştie când vine sfârşitul lumii, şi-a avertizat enoriaşii să nu accepte cardul de sănătate pentru că, citit invers, acesta înseamnă DRAC, că cipurile din noile cărţi de identitate pot duce la pierderea sufletului şi că băuturile pe bază de cola conţin avortoni!

 „În 1999, în 11 august, a fost eclipsă pe cer. S-a născut un copil atunci, copilul diavolului. Are 15 ani acum. Anii merg şi în acest copil e Lucifer, dracul, dumnezeu cel mort, s-a băgat în copil, e ascuns undeva. Nu ţi se arată ţie. Tot merge, cu buletine, cu asta… asta e unul, semn, pe cer. Preţurile din magazine sunt toate cu 99. 99, de ce? Este anul copilului diavolului. În scriptură scrie că diavolul are 666, copilul lui are 999 şi atunci vine. Socotim: la naşterea copilului diavolului, cât va dura lumea, el va fi la 30 de ani pus pe scaun, acesta e adevărul şi trei ani va domni pe scaun, va veni judecata şi sfârşitul lumii. Socotim ca babele, pe degete: va fi în 99, în 2029 va fi pus pe scaun şi în 2032 va fi, cam aşa, zicem noi, va fi Dumnezeul băgat cu cipul, cu toate, care se pun în magazine, preţurile, cu 99, toate sunt cu numărul diavolului“, susţine Cleopa Jurj, călugăr la mănăstirea Gai.

Părintele Teofan Merlă, care a slujit timp de 50 de ani la Mănăstirea Cetăţuia din Iaşi, este considerat drept cel mai mare duhovnic al Iaşiului în secolul XX. Mii de credincioşi creştini din toată ţara se adună anual, pe data de 11 februarie, la Mănăstirea Cetăţuia din Iaşi, când este comemorată moartea părintelui din 2006.

Părintele Evghenie Dascaliuc, de la Mănăstirea Ciolanu, judeţul Buzău, face parte alături de duhovnici precum părintele Cleopa, părintele Sofian sau părintele Galeriu din pleiada credincioşilor care au împărtăşit sfaturi şi învăţături în comunitatea în care au trăit. Fost stareţ al mănăstirii buzoiene, părintele Evghenie a murit la vârsta de 89 de ani.

Părintele Mina Dobzeu este unul dintre cei mai iubiţi duhovnici ai Bisericii Ortodoxe Române. Orb de peste opt ani, părintele trăieşte, la cei 96 de ani, la Mănăstirea “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Huşi. Este considerat un martir al închisorilor comuniste, iar istoria îl va păstra în paginile din „Jurnalul Fericirii“, a lui Nicolae Steinhardt, pe care părintele Mina Dobzeu l-a botezat în închisorea de la Jilava.Despre Arsenie Papacioc,  duhovnicul Mănăstirii Sfânta Maria din Techirghiol, judeţul Constanţa s-au scris pagini întregi. Este cunoscut pe de o parte pentru faptul că a fost condamnat pentru credinţa sa şi a ajuns în închisorile comuniste, dar și pentru viața trăită după aceea, până la aproape 100 ani, în slujba celor din jur.

De șapte ani, părintele Macarie Beşliu slujeşte la schitul Muntioru, după ce alţi 20 de ani a fost stareţ al Mănăstirii Poiana Mărului. Pe vremea când slujea la Poiana Mărului, însuşi părintele Cleopa i-a sărutat mâna lui Macarie, zicându-i că este bucuros să vadă pe cel pe care Cuviosul Vasile l-a ales stareţ la mănăstirea lui. De altfel, Macarie Beşliu este cel care în anul 2003 a pus la cale canonizarea Sfântului Vasile de la Poiana Mărului, dar şi călugărul care a văzut în acel loc „o lumină ieşind din crucea de lângă biserică, nici de foc, dar nici să zici că-i de aur, ci o lumină blânda care iradia cam la trei-patru metri, aşa, împrejurul crucii".

Închis în lagărul de la Periprava, din cauza prigoanei comuniste, şi vieţuind ca un sihastru, zece ani, într-o grotă din Bucegi, părintele Gherontie Puiu a fost unul dintre cele mai mari duhovnici contemporani. Ctitorul Mănăstirii Caraiman a avut întreaga viaţă viziuni cu Maica Domnului, care l-a vegheat pe drumul credinţei. Iar pelerinilor veniți la măbnăstirea sa le îndeplinește și astăzi rugăciunile, de dincolo de mormânt...Lovitură în televiziune! Transferul lui Mircea Badea...

Părintele Rafail Noica, fiul marelui filosof român, Constantin Noica, este recunoscut drept unul dintre cei mai mari duhovnici români în viaţă. Locuieşte retras de 20 de ani la o mănăstire din Munţii Apuseni, în satul Lăzeşti, comuna Albac. Este cunoscut şi sub titulatura de ieromonahul de la Mănăstirea Sfântul Ioan Botezatorul, ţinutul Maldon, Essex, din Anglia.

Considerat unul dintre ierarhii cărturari ai ortodoxiei româneşti, Preasfinţitul Damaschin Coravu, trecut la cele veşnice în 2009, a fost timp de aproape 10 ani păstorul sudului României. Între 1980-2000 a fost episcop vicar al Arhiepiscopiei Craiovei, cu numele de Severineanul.

Părintele Ierodiacon Visarion Iugulescu de la Târgoviște este unul din marii misionari ai Bisericii Ortodoxe Române din ultimele decenii, un mărturisitor şi adânc trăitor al credinţei ortodoxe.

Condamnat la închisoare pentru că nu a vrut să colaboreze cu Securitatea, preotul Petruş Casian (91 de ani) din Misleanu, judeţul Ialomiţa, a fost duhovnic pentru colegii săi din celulele temniţelor de la Aiud şi Gherla. A supravieţuit anilor grei de detenţie doar pentru că s-a rugat lui Dumnezeu.

România nu avea ochi în vara anului anului 1935 decât pentru comuna doljeană Maglavit unde ciobanul Petrache Lupu era „Magicianul“ care lua durerile cu mâna. Ciobanul analfabet care multă vreme a fost surd, gângav şi sărac lipit este omul care a vorbit cu Dumnezeu în locul numit „La Buturugi“. Un fel de Fatima românească, dar la masculin.

Marii ieromonahii,călugării sau preoţii au rămas cunoscuţi şi după profeţiile făcute. Printre acestea la loc de mare cinste se află şi proorocirile Sfântului Ion Iacob Hozevitul, un ieromonah născut în judeţul Botoşani. Acesta a prevestit sfârşitul lumii într-un mod inedit : în versuri, rime şi simboluri. A cunoscut perioada interbelică dar şi atrocităţile comunismului. În faţa noului regim a aplicat două metode, nesupunerea şi apoi retragerea în universul credinţei. 

Părintele Grighentie, numele de monah pe care l-a primit Georgică Oţelea, a ajuns, în timp, să devină sinonim cu credinţa, cu încrederea, un nume pe care îl ştiu şi îl respectă zeci de mii de credincioşi care vin, ori de câte ori pot, la Mănăstirea Strâmba, din Sălaj.

În cele din urmă, dar nu ultimul, marele duhovnic al Moldovei: Iustin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă. Pe patul de moarte, în 2013, părintele Iustin a lansat un avertisment înfricoşător: „Cât puteţi luptaţi împotriva lor cu toată forţa şi unitatea, dar fără atitudini extreme, încă nu e cazul. E vorba însă că mai sunt 12 luni… 12 luni de libertate şi vine urgie.