Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment SUPERIMUNITATE pentru judecătorii Curții Constituționale: Inițiativa legislativă a fost adoptată de senatori 

SUPERIMUNITATE pentru judecătorii Curții Constituționale: Inițiativa legislativă a fost adoptată de senatori 

Un articol de: - 14 Feb 2018, 13:11
Eveniment

Judecătorii de la Curtea Constituțională nu mai pot fi arestați sau trimiși în judecată decât cu aprobarea plenului CCR și cu votul a două treimi dintre judecători. Prevederea este cuprinsă într-o inițiativă legislativă care modifică legea de organizare a Curții și care a fost adoptată miercuri de Senat, informează Știripesurse.ro

Potrivit noii prevederi: ”Art.66. - (1) Judecătorii Curţii Constituţionale nu pot fi arestaţi sau trimişi în judecată penală decât cu încuviințarea plenului Curții Constituționale, la cererea ministrului justiției, sesizat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
(2) Încuviințarea prevăzută la alineatul precedent se dă cu votul a două treimi din numărul judecătorilor Curții Constituționale, după ascultarea judecătorului în cauză. 
(3) Pentru infracțiuni comise de judecătorii Curții Constituționale urmărirea penală și trimiterea în judecată se face numai de către PICCJ, iar competența de judecată aparține Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”.

Inițiativa legislativă aparține deputatului minorităţilor sârbe, Adnagi Slavoliub, și afost adoptată de senatori cu cu 81 voturi „pentru”, 19 voturi “împotrivă” şi patru abţineri. 
 

Citeşte mai multe despre:   lege,   Senat
 
 
 
Loading...