Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Surse: Vladimir Jurowski va fi noul director artistic al Festivalului Internațional "George Enescu"

Surse: Vladimir Jurowski va fi noul director artistic al Festivalului Internațional "George Enescu"

Un articol de: - 04 Sep 2015, 16:54
Surse: Vladimir Jurowski va fi noul director artistic al Festivalului Internațional "George Enescu" Foto: thaguardian.com Eveniment

Festivalului Internațional ''George Enescu'' va avea un nou director artistic începând cu ediția din 2016. Vladimir Jurowski va lua locul lui Ioan Holender, informează surse muzicale, citate de Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al festivalului, marele dirijor Lawrence Foster a transmis felicitări organizatorilor evenimentului pentru noua conducere a festivalului, precizând-i pe Zubin Mehta și Vladimir Jurowski.

"Vă transmit tuturor cele mai calde felicitări pentru nominalizarea lui Zubin Mehta. Prima mea vizită în România a fost ca asistent al său cu Los Angeles Philharmonic. A revenit de atunci loial, atât de des, și are o adevărată dragoste pentru țară și pentru Festival. Cu unul dintre cei mai mari și cei mai interesanți dirijori ai momentului, Vladimir Jurowski, ați readus în viață amintirea lui Yehudi Menuhin. Mandatul domnului Holender a oferit multe evenimente mari și merită o recunoștință eternă pentru tot ce a făcut, dar ca în atât de multe domenii este momentul pentru o schimbare majoră și acest afiș vă oferă tocmai acest lucru, atât în imagine, cât și în substanță. Bravo!", se menționează în scrisoarea maestrului.

Ioan Holender, actualul director artistic al Festivalului ''Enescu'', a anunțat că se va retrage din funcție la finalul ediției din acest an a evenimentului.

Într-un articol din luna aprilie publicat în Dilema Veche, Holender a declarat că au apărut tot mai multe probleme și dificultăți în organizarea festivalului, motiv pentru care a decis să renunțe la conducerea sa.

“În paralel cu creşterea calităţii şi renumelui festivalului, au apărut din ce în ce mai multe dificultăţi în privinţa organizării şi finanţării acestuia. Numeroasele schimbări ale decidenţilor din cadrul Ministerului Culturii şi dezinteresul continuu al Guvernului şi al Preşedinţiei României de-a lungul ultimelor şase ediţii m-au plictisit, obosit şi, în cele din urmă, m-au determinat, enervat fiind de greutăţile şi indiferenţa politicienilor aflaţi la putere, să renunţ la conducerea festivalului. Nesiguranţa faptului că bugetul alocat pentru alcătuirea programului va fi suficient, dependenţa de Guvern a agenţiei Artexim, cea care asigură organizarea operativă a festivalului, şi, mai ales, situaţia dezastruoasă a Sălii Palatului mi-au făcut mai uşoară decizia părăsirii festivalului”, scria acesta.

Citeşte mai multe despre:   Festival,   eveniment