Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Suspendarea lui Adrian Năstase din avocatură, rejudecată de o comisie specială

Suspendarea lui Adrian Năstase din avocatură, rejudecată de o comisie specială

Un articol de: -
Eveniment

Decanul Baroului Bucureşti, Ilie Iordăchescu, a anunțat marți, că dosarul de exludere din avocatură a lui Adrian Năstase, condamnat definitiv la închisoare anul trecut, va fi rejudecat de o comisie specială.

„S-a decis de către consiliul baroului București constituirea unei comisii  din consilieri care să reexamineze motivația care a stat la baza menținerii sale în profesia de avocat”, a declarat Iordăchescu.

Adrian Năstase este, în acest moment, membru al Baroului Bucureşti, dar este autosuspendat.

Decizia comisiei este așteptată în termen de aproximativ 2 săptămâni, după care consiliul Baroului București va lua o decizia privind suspendarea fostului premier.

„În urma analizei făcute, se va proceda la admiterea de către consiliul baroului a unei decizii în legătură cu situația sa în calitate de avocat.m Comisia este constituită. Poate să se pronunțe cu propuneri în termen de 2 săptămâni. Atunci baroul se va pronunța pe baza propunerii”, a mai spus decanul Baroului.

Potrivit statutului profesiei de avocat, condamnaţii penali nu mai pot profesa ca avocaţi. "În cazul în care avocatul a fost condamnat definitiv pentru o faptă prevăzută de legea penală şi care îl face nedemn de a fi avocat, potrivit legii", prevede statutul avocaţilor la articolul 58.
Citeşte mai multe despre:   Adrian Nastase
 
 
 
Loading...