Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Suspendarea pentru un an a PUZ-urilor pentru Sectoarele 2,3,4,5 și 6, aprobată în Consiliul General. Nicușor Dan: Este un punct de cotitură în dezvoltarea urbană a Bucureștiului (VIDEO)

Suspendarea pentru un an a PUZ-urilor pentru Sectoarele 2,3,4,5 și 6, aprobată în Consiliul General. Nicușor Dan: Este un punct de cotitură în dezvoltarea urbană a Bucureștiului (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 26 Feb 2021, 19:49
Suspendarea pentru un an a PUZ-urilor pentru Sectoarele 2,3,4,5 și 6, aprobată în Consiliul General. Nicușor Dan: Este un punct de cotitură în dezvoltarea urbană a Bucureștiului (VIDEO) Foto: facebook.com/NicusorDan.ro Eveniment

Majoritatea PNL-USR din Consiliul General al Municipiului București a aprobat, în ședința de vineri, suspendarea pentru un an a Planurilor urbanistice Zonale (PUZ) pentru cinci din cele șase sectoare ale Capitalei – sectoarele 2, 3, 4, 5 și 6.  

În primă fază, primarul Nicușor Dan propusese suspendarea PUZ-urilor pentru doi ani, propunere susținută de consilierii USR. Pe de altă parte, reprezentanții PNL din Consiliul General au cerut o suspendare pentru o perioadă de trei luni. Consilierii PSD și PMP s-au opus suspendării.

În cazul proiectelor imobiliare pentru care au fost emise deja certificate de urbanism pe aceste PUZ-uri nu sunt afectate.

”Este un punct de cotitură în dezvoltarea urbană a Bucureștiului. Ani de zile a prevalat interesul privat și diferite rețele de interese în fața interesului public. Urbanismul ultimilor ani a fost o golănie. Majoritatea Consiliul General a luat azi o decizie curajoasă, corectă și a dovedit că este o adevărată autoritate publică, adică cineva care acționează în interes public și nu în interes privat. Prin aceste PUZ-uri de sector, într-o Capitală sufocată de poluare, în care copiii au boli respiratorii și vârstinicii au boli cardiovasculare generate de această poluare urmau să dispară sute de hectare de spațiu verde. Bucureștiul pierdea oportunități de dezvoltare cum este metroul de suprafață, cum este salba de lacuri din nordul Bucureștiului. Este un semnal pentru toți investitorii de bună credință, pentru arhitecți, pentru constructori că orașul are nevoie de dezvoltare care trebuie să fie sustenabilă și făcută pentru cetățean și nu pentru niște interese speculative. Este o victorie a societății civile care reclamă de ani de zile aceste abuzuri urbanistice împotriva unor rețele de interese, o victorie materializată de această coaliție PNL-USR care are majoritatea în Consiliul General. Îi felicit pe consilierii generali din aceste partide care s-au prezentat cu toții la vot și care, în ciuda presiunilor pe care le au fiecare dintre ei au stat în picioare și au votat pentru public”, a spus primarul general Nicușor Dan, la finalul ședinței.

Suspendarea pentru un an a PUZ-ruilor pentru Sectoarele 2,3,4,5 și 6, aprobată în Consiliul General. Nicușor Dan: Este un punct de cotitură în dezvoltarea urbană a Bucureștiului

 

Citeşte mai multe despre:   Nicusor Dan,   Consiliul General al Municipiului Bucuresti