Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Suspendarea PUZ-urilor de sector, pe ordinea de zi a ședinței desfășurate vineri de Consiliul General al Capitalei

Suspendarea PUZ-urilor de sector, pe ordinea de zi a ședinței desfășurate vineri de Consiliul General al Capitalei

Un articol de: Vladimir Ionescu - 26 Feb 2021, 09:20
Suspendarea PUZ-urilor de sector, pe ordinea de zi a ședinței desfășurate vineri de Consiliul General al Capitalei Foto: Nicușor Dan / Facebook Eveniment

Consiliul General al Municipiului București are programată o ședință extraordinară, vineri, începând cu ora 11, iar pe ordinea de zi sunt și proiectele privind suspendarea unor PUZ-uri coordonatoare pentru sectoarele 2, 3, 4, 5 și 6 din Capitală, dizolvarea Companiei Municipale Turistice și realizarea unui audit la nivelul aparatului de specialitate și al entităților din subordinea primarului general Nicușor Dan.

Ședință CGMB, vineri, de la ora 11. Suspendarea PUZ-urilor de sector, pe ordinea de zi

 

Proiectele de hotărâre care aprobă planuri urbanistice zonale coordonatoare pentru sectoarele 2, 3, 4, 5 și 6 ar urma să fie suspendate timp de doi ani, iar pe perioada de suspendare certificatele de urbanism și autorizațiile de construire sau desființare emise de primarul general și de primarii de sector vor respecta prevederile documentațiilor de urbanism anterioare. Prevederile sunt valabile inclusiv pentru certificatele de urbanism și autorizațiile de construire sau desființare aflate în curs de emitere la intrarea în vigoare a hotărârii, potrivit Agerpres.

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a explicat că după suspendarea PUZ-urilor se va reveni la Planul Urbanistic General.

„După suspendarea PUZ-urilor, revenim la acesta. Bineînțeles că nu suntem absurzi. Dacă în baza PUZ-urilor s-a prevăzut extinderea unei școli, a unei grădinițe, un pasaj rutier, o mare lucrare de infrastructură, pentru că există deja toate avizele pentru PUZ-uri, CGMB poate da punctual un PUZ pentru resectivele investiții. Aceste investiții nu vor fi în niciun caz blocate. De asemenea, tot ce înseamnă autorizație de construire emisă înainte de această suspendare rămâne în vigoare, pentru că suspendare produce efecte numai pentru viitor. De asemenea, pentru certificate de urbanism care sunt deja emise în baza PUZ-urilor și care prevăd dezvoltări rezonabile: o funcțiune prevăzută ca industrială și care nu se mai potrivește în mijlocul unui cartier de locuințe, ca să devină funcțiune de locuire, evident că putem da un PUZ punctual. Însă, dacă cineva avea în PUD cu funcțiune de spațiu verde și prin PUZ a devenit deodată construibil, nu vom încălca legea și nu vom da PUZ pentru autorizație de construire”, a explicat Nicușor Dan.

Violeta Alexandru, președinta PNL București, a precizat că liberalii vor susține proiectele inițiate de primarul general al Capitalei, însă vor sprijini varianta unei suspendări de trei luni, „timp în care să se remedieze problemele”.

„Consilierii PNL vor vota proiectele Hotărârilor de Consiliu General inițiate de Primarul Dan pentru suspendarea PUZurilor. O suspendare 3 luni, timp în care să se remedieze problemele. Suspendarea celor 5 PUZuri de sector (cel de la sector 1 nici nu a mai ajuns să fie aprobat fiindu-i retrase avizele) și lăsarea Bucureștiului fără niciun fel de reglementare în materie de urbanism, pentru o perioadă de 2 ani, așa cum propune Primarul General al Capitalei, domnul Nicușor Dan, pentru ședința Consiliului General de mâine, înseamnă mult. Primarul General a înțeles argumentele noastre pertinente. Această decizie ar înseamna blocarea oricărui proiect de dezvoltare în București, inclusiv a celor care respectă toate normele în vigoare. Nu pot fi alungate proiectele viabile în județele limitrofe. Am cerut în discuția de seara trecută Primarului General reducerea termenului de suspendare propus. De la 2 ani la 3 luni. Și a fost de acord”, a scris Violeta Alexandru, pe Facebook.

Citeşte mai multe despre:   cgmb,   suspendare PUZ-uri sectoare,   Nicușor Dan,   Violeta Alexandru