Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Nou record absolut al pieţei româneşti de artă: Un tablou al lui Nicolae Grigorescu, din colecţia unui fost magistrat, s-a vândut pentru 350.000 de euro (FOTO)

Nou record absolut al pieţei româneşti de artă: Un tablou al lui Nicolae Grigorescu, din colecţia unui fost magistrat, s-a vândut pentru 350.000 de euro (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 01 Noi 2018, 13:49
Nou record absolut al pieţei româneşti de artă: Un tablou al lui Nicolae Grigorescu, din colecţia unui fost magistrat, s-a vândut pentru 350.000 de euro (FOTO) Eveniment

Tabloul "Ţărăncuţă cu basma" semnat de pictorul Nicolae Grigorescu a stabilit un nou record pe piaţa de artă din România. Estimată iniţial între 50.000 şi 90.000 de euro, opera a fost adjudecată în Licitația Artmark de Toamnă pentru suma de 350.000 €, devenind noua cea mai bine vândută lucrare de Nicolae Grigorescu. 

Tabloul provine din colecția din colecţia magistratului Lazăr Munteanu (1869-1951) – unul dintre cei mai însemnaţi colecţionari ai perioadei dintre cele două războaie mondiale, regăsindu-se în suita reprezentativă a colecţionismului românesc interbelic, alături de Krikor Zambaccian sau dr. Iosif Dona, arată Libertatea.

Recordul precent era deţinut tot de o operă a pictorului Nicolae Grigorescu. Este vorba de "Ţărăncuţe la fântănă" care s-a vândut pentru 320.000 de euro.

Licitația de Toamnă a înregistrat vânzări totale în valoare de 1,64 milioane euro şi o rată de adjudecare de 81%, rezultate care indică o creştere organică a interesului investitorilor pentru piața românească de artă.