Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Tăieri masive de copaci în Capitală! Care este explicația Primăriei București pentru acțiunea de defrișare

Tăieri masive de copaci în Capitală! Care este explicația Primăriei București pentru acțiunea de defrișare

Un articol de: B1 TV - 08 Iul 2016, 14:09
Tăieri masive de copaci în Capitală! Care este explicația Primăriei București pentru acțiunea de defrișare foto: adevarul.ro Eveniment

Peste 100 de arbori de pe Bulevardul Kiseleff și peste 30 din Parcul Cișmigiu vor fi tăiaţi. O parte dintre ei au căzut deja pradă defrişărilor. Reprezentanţii Primăriei Capitalei spun că au fost tăiaţi arbori plantaţi în urmă cu zece ani care erau uscaţi. Mai mulţi bucureşteni au făcut sesizări în legătură cu defrişările din parcul Kisseleff, arată B1 TV.

Primăria susţine că zeci de arbori au fost rași din zona centrală a Capitalei pentru siguranţa oamenilor.

"Referitor la sesizările în care cetăţenii reclamă faptul că au fost defrişaţi şi arbori cu trunchiul subţire, precizăm că în zona Kisseleff au fost tăiaţi şi arbori plantaţi în urmă cu zece ani, arbori uscaţi însă din cauza temperaturilor foarte ridicate. Un alt factor care a favorizat uscarea arborilot mai tineri îl reprezintă noxele emise ca urmare a traficului intens din zonă", susţin reprezentanţii Primăriei.

Mulţi bucureșteni s-au arătat însă indignați și au sesizat, inclusiv pe Facebook, tăierea copacilor.

Cei din Primărie au menționat că au fost necesare intervenții și în Parcul IOR.

"Mai mult, plopii, care sunt arbori cu lemn de esență moale, când ajung la o vârstă de peste 30 de ani, sub greutatea frunzelor și a fenomenelor meteo, riscă să se prăbușească. Poate că în acest sens ar trebui să gândim și o strategie de eliminare treptată a plopilor din oraș", a spus ea.

Şefa Direcției Mediu din cadrul Primăriei București, Oana Grigore, a precizat că peste 70 de arbori de pe Bulevardul Kiseleff și peste 35 din Parcul Cișmigiu vor fi defrișați.

Citeşte mai multe despre:   Capitala