Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Acuzații grave la adresa Spitalul Județean de Urgență Arad. O tânără susține că a fost îndemnată să accepte diagnosticul de COVID-19

Acuzații grave la adresa Spitalul Județean de Urgență Arad. O tânără susține că a fost îndemnată să accepte diagnosticul de COVID-19

Un articol de: Beatris Ionita - 07 Iul 2020, 21:13
Acuzații grave la adresa Spitalul Județean de Urgență Arad. O tânără susține că a fost îndemnată să accepte diagnosticul de COVID-19 Sursa Foto: Hepta Eveniment

O adolescentă din Arad face acuzații grave la adresa Spitalul Județean de Urgență, după ce a ajuns la unitatea medicală cu simptome specifice COVID-19. Tânăra de doar 18 ani acuză că a fost rugată să accepte diagnosticul de coronaviroză, chiar dacă testele au infirmat că suferă de această boală.

Fata a povestit prin ce a trecut într-o postare de pe o pagină personală de socializare.

“Cu amețeală și dureri de cap, am avut și febră, 37,4. Am ajuns acolo, m-a pus pe pat, mi-a băgat perfuzie, mi-a luat sânge și m-a lăsat acolo, nu mi-a mai spus nimic. Am tot așteptat, am întrebat-o pe una dintre asistente dacă mai durează mult și a zis că da, până vin analizele. Am mai stat vreo patru, a zis că trebuie să mă duc la film la plămâni. Am așteptat, am întrebat cât durează până vin rezultatele. A zis că o oră, o oră și. M-a dus pe pat, m-au așezat și a spus doamna asistentă că vine să-mi așeze patul pentru că ar putea să dureze până la șase, șase și. Am spus că dacă pot să plec acasă pe propria răspundere și a zis că da, pe propria răspundere. Doamna doctoriță scria rețeta și a spus că dacă vreau să fiu internată de COVID. Am spus că nu. M-a întrebat . Am spus că nu”, a dezvăluit tânăra potrivit radiotimisoara.ro.

Pe de altă parte medicii care s-au ocuptat de pacientă se apără și spun că aceasta era suspectă de infecatare cu coronavirus, iar ei au respecat întocmai procedurile legale.

Pacienta prezentându-se în UPU pentru o febră, 37,3, frisoane și dureri de cap care puteau fi din cauza febrei, la început i s-a explicat că ar putea fi suspiciune de infecție COVID, dar trebuie să se facă investigațiile necesare. Nimeni din Urgențe nu spune că cineva are COVID, pentru că nu se pune diagnostic de infecție cu COVID în UPU. La noi cel mult se recoltează probe PCR. După investigațiile efectuate, am concluzionat că pacienta are alt diagnostic, s-ar infirma suspiciunea de infecție COVID, a plecat acasă cu tratament fără niciun altfel de acuze. Nimeni din UPU nu i-a spus că are infecție COVID. Internarea nu se face în UPU ci se fac pe secțiile tampon”, spune medicul primar Aurelia Aconi.

În plus, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a decis să depună la rândul lor o plângere penală din cauza faptului că declarațiile tinerei prejudiciază imaginea spitalului și a personalului care lucrează acolo.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Arad