Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Tanczos Barna, despre lansarea programului „Rabla 2021”: Aştept aprobarea bugetului în Guvern

Tanczos Barna, despre lansarea programului „Rabla 2021”: Aştept aprobarea bugetului în Guvern

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 19 Apr 2021, 15:07
Tanczos Barna, despre lansarea programului „Rabla 2021”: Aştept aprobarea bugetului în Guvern Foto: Tanczos Barna / Facebook Eveniment

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat, luni, că bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) va fi aprobat în şedinţa de Guvern de miercuri şi este vorba despre zile în ceea ce priveşte lansarea programului „Rabla 2021”.

„În şedinţa de Guvern din această săptămână vom prezenta bugetul AFM (Administraţia Fondului pentru Mediu, n.r.). Se va aproba acest buget miercuri (21 aprilie 2021, n.r.), astfel încât să putem lansa cât mai repede programele "Rabla Clasic", "Rabla Plus" şi "Rabla pentru electrocasnice". Am dublat bugetul pentru "Rabla Plus"şi practic numărul de maşini care vor beneficia de un asemenea sprijin. Este vorba despre zile şi vreau să aştept ziua de miercuri pentru a avea bugetul aprobat şi apoi voi comunica şi ziua, şi ora de lansare a Programului "Rabla"”, a afirmat oficialul, la Digi 24, citat de Agerpres.

Ediţia din 2021 a programului „Rabla Clasic” va avea un buget total de 440 de milioane de lei, cu 35 de milioane de lei mai mare decât în 2020, ceea ce va permite achiziţionarea a peste 55.000 de autovehicule noi, mai puţin poluante.

Pentru acest an, în cadrul programului, va fi majorată atât prima de casare, de la 6.500 de lei la 7.500 de lei, cât şi ecobonusul pentru tehnologia hibrid, de la 2.500 de lei la 3.000 de lei, precum şi ecobonusul GNC/GPL/emisii sub 96 de grame CO2/km - de la 1.000 de lei la 1.500 de lei.

Suma maximă ce va putea fi decontată din costurile unei maşini noi prin „Rabla Clasic” poate ajunge la aproximativ 2.250 de euro, în condiţiile în care ecobonusurile pot fi combinate între ele şi adăugate la prima de casare.

Tot în acest an va exista o nouă ediţie a programului „Rabla Plus”, cu cel mai mare buget de la lansare, respectiv 400 de milioane de lei, dublu faţă de anul anterior. În acest context, în 2021 se păstrează neschimbată cea mai mare primă din Europa pentru maşinile electrice, respectiv 10.000 de euro pentru „full electric” şi circa 4.500 de euro pentru maşini hibride plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autovehiculului nou.

Citeşte mai multe despre:   Rabla 2021,   Tanczos Barna