Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Tanczos Barna: Programul Rabla pentru electrocasnice are un buget de 75 de milioane. Ne așteptăm la peste 200.000 de beneficiari. Scopul e cumpărarea de aparatură eficientă din punct de vedere energetic (VIDEO)

Tanczos Barna: Programul Rabla pentru electrocasnice are un buget de 75 de milioane. Ne așteptăm la peste 200.000 de beneficiari. Scopul e cumpărarea de aparatură eficientă din punct de vedere energetic (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 11 Mai 2021, 21:43
Tanczos Barna: Programul Rabla pentru electrocasnice are un buget de 75 de milioane. Ne așteptăm la peste 200.000 de beneficiari. Scopul e cumpărarea de aparatură eficientă din punct de vedere energetic (VIDEO) Foto: Tánczos Barna / Facebook Eveniment

Tanczos Barna, ministrul Mediului, a declarat marți, pentru B1 TV, că programul Rabla pentru electrocanisnice are anul acesta un buget de 75 de milioane de lei și că se așteaptă ca numărul beneficiarilor să depășească 200.000. Înscrierile încep vineri.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ”Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

 

Tanczos Barna, despre programul Rabla pentru electrocanisnice

 

Pentru prima dată, acum fiecare categorie de produse are propriul buget alocat, iar ministru a explicat motivul: „E o decizie importantă pentru că programul anterior s-a constatat că pentru televizoare s-au aruncat foarte mulți bani din buget, iar obiectivul programului nu e cumpărarea de televizoare, ci cumpărare de aparatură electrocasnică mai eficientă din punct de vedere al consumului de energiei electrică. Trebuie să asigurăm buget pentru aparatura care cosumă cel mai mult, pentru laptopuri și tablete, pentru a ajuta familiie care au nevoie de așa ceva când școala și munca se desfășoara online. De asta am făcut categorii și buget separat”.

Pentru ediția din acest an a programului Rabla pentru electrocasnice s-au alocat 75 de milioane de lei.

„Ne așteptăm la peste 200.000 de beneficiari”, a mai precizat ministrul Mediului.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

„Sumele care se asigură sub forma unor vouchere vor fi următoarele: 400 de lei pentru maşini de spălat rufe, 400 de lei pentru maşini de spălat vase, având cel puţin noua clasa energetică D, la maşinile de spălat rufe cel puţin clasa energetică C, 400 de lei pentru aparatele de aer condiţionat care trebuie să fie în cel puţin A++, 400 de lei pentru combine frigorifice, lăzi frigorifice, congelatoare clasele energetică cel puţin E, 400 de lei pentru televizoare, având cel puţin clasa energetică E, 400 de lei pentru uscătoarele de rufe A++, 200 de lei pentru aspiratoare, consumul să fie mai mic de 43 kilowatti oră pe an şi 500 de lei pentru laptopuri, 300 de lei pentru tablete”, a explicat anterior Tanczos Barna.Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?