Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Şefa Curţii Supreme, îngrijorată de situaţia din justiţie: "E lipsă de încredere în noi şi între noi"

Şefa Curţii Supreme, îngrijorată de situaţia din justiţie: "E lipsă de încredere în noi şi între noi"

Un articol de: - 20 Apr 2018, 23:52
Şefa Curţii Supreme, îngrijorată de situaţia din justiţie: "E lipsă de încredere în noi şi între noi" Eveniment

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, judecătoarea Cristina Tarcea, a tras un sistem de alarmă privind lipsa de încredere din sistemul de justiţiei. Aceasta a vorbit despre o lipsă de încredere atât a populaţiei în cei din sistem cât şi a celor din justiţie între ei.

”Vorbim de cauzele din interiorul sistemului nostru care generează această stare de tensiune. Ele există și le-aș reduce la două aspecte, lipsa de încredere și mă refer la lipsa de încredere sub cele două valente ale ei: Lipsa de încredere a oamenilor în Justiție și lipsa de încredere a noastră între noi. Tot ceea ce a apărut în spațiul public nu a făcut altceva decât să alimenteze lipsa de încredere. Datorită acestei lipse de încredere care tinde a deveni îngrijorătoare, cred că este cazul să arătăm oamenilor că nu avem nimic de ascuns, trebuie să lămurim anumite aspecte controversate, să explicăm oamenilor despre ce este vorba. Tocmai pentru a nu mai da naștere la speculații și la tot felul de scenarii. Pentru mine e, deja, îngrijorătoare.”, a spus Cristina Tarcea la Antena 3.

Cristina Tarcea le-a cerut colegilor săi să lămurească toate controversele apărute în ultimele luni, de la protocoalele secrete încheiate cu SRI, până la scandalurile în care a fost implicată DNA.


 

Citeşte mai multe despre:   Cristina Tarcea