Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Leipzig: La Târgul de carte, România a excelat prin MÂNCARE! Mircea Dinescu, SHOW neînghiţit de nemţi

Leipzig: La Târgul de carte, România a excelat prin MÂNCARE! Mircea Dinescu, SHOW neînghiţit de nemţi

Un articol de: B1.ro - 19 Mar 2018, 10:52
Leipzig: La Târgul de carte, România a excelat prin MÂNCARE! Mircea Dinescu, SHOW neînghiţit de nemţi Eveniment

România a fost prezentă la Târgul de Carte de la Leipzig în calitate de invitată de onoare. Nu literatura fost însă „primadona” la standul nostru. Deliciul publicului l-au făcut extravaganțele poetului Mircea Dinescu.

Prezența României la unul dintre cele mai importante târguri de carte din Europa a fost periclitată încă înainte de a începe, scrie EVZ. Potrivit ministrului Culturii, George Ivașcu, totul era pregătit, mai puţin standul.

Am descoperit că noi nu aveam stand. Nu mă întrebaţi de ce. Cărţile erau publicate, totul era în regulă şi le-am spus: «Voi cum credeţi că o să punem cărţile?»”, a declarat Ivaşcu.

Prin urmare, spațiul alocat României a fost încropit din câteva țevi albastre care i-a oripilat pe scriitorii noștri: „Nu prea s-a cunoscut că România era invitată de onoare. Standul era într-o hală mai mărginașă, cu Serbia, Lituania și alte țări prietene, un stand înghesuit, făcut din țevi, de unde și impresia de cușcă, plin de tot felul de neamuri. Lume multă, fără vreo legătură cu cărțile”, sună caracterizarea unui martor ocular.

Marea surpriză a venit însă odată cu Mircea Dinescu. Prezent la Leipzig, poetul a oferit momente memorabile bazate pe platouri cue gustări apetisante, aduse cu mașinile de la București și garnisite cu vinuri alese din propria podgorie.

Circul nu i-a încântat însă pe nemții care au pus piciorul în prag şi i-au reproșat că nu îndeplinește condițiile minime de igienă. Sanitarii germani, apăruți din senin, l-au scos afară cu tot cu marmitele aburinde, sub amenințarea unor amenzi usturătoare. Şi ca umilinţa să fie totală, au fost eliminați din scenă și lăutarii aduşi de Dinescu pentru a completă circul.

Târgul a fost deschis de joi până duminică, România prezentând 40 de noi traduceri în germană.

Citeşte mai multe despre:   Leipzig,   Mircea Dinescu ,   Germania