Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Tăriceanu, despre întâlnirea cu noul ambasador al SUA în România: A fost un bun prilej pentru a face schimb de păreri despre cum putem consolida parteneriatul strategic (VIDEO)

Tăriceanu, despre întâlnirea cu noul ambasador al SUA în România: A fost un bun prilej pentru a face schimb de păreri despre cum putem consolida parteneriatul strategic (VIDEO)

Un articol de: - 22 Sep 2015, 12:21
Tăriceanu, despre întâlnirea cu noul ambasador al SUA în România: A fost un bun prilej pentru a face schimb de păreri despre cum putem consolida parteneriatul strategic (VIDEO) Foto: B1 TV Eveniment

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a avut, marți, o întâlnire cu noul ambasador al Statelor Unite în România, Hans Klemm, în cadrul căreia au abordat subiecte precum consolidarea parteneriatului strategic dintre România și SUA, situația din Ucraina, dar și criza refugiaților.

"A fost un bun prilej pentru a face schimb de păreri și idei despre posibilitățile și intențiile pe care le avem de a consolida parteneriatul strategic, despre rolul important regional pe care România îl joacă. Am discutat despre amenințările pe care Alinața NATO le are și am subliniat modul în care noi percepem politica agresivă a Rusiei și necesitatea ca opoziția noastră să fie aceeași pe care am aratat-o recent", a declarat Tăriceanu.

De asemenea, un alt subiect abordat de cei doi a fost și situația din Ucraina și Republica Moldova, iar președintele Senatului a subliniat faptul că acestea au dreptul de alegere liberă în ceea ce privește calea de dezvoltare politică, economică și socială.

"Nu trebuie să neglijăm nici situația din sudul Mediteranei, care a determinat această instabilitate politică în Europa și a determinat acest val de refugiați", a mai precizat Tăriceanu.

Totodată, noul ambasador a mulțumit României în numele SUA pentru eforturile și sacrificiile pe care armata română le depune pe teatrele de operații, în Irak și Afganistan.

De asemenea, Tăriceanu și-a exprimat încrederea că tot mai multe companii americane vor veni să investească în România, contând pe "revoluția economiei SUA și apetitul ridicat al investitorilor de a se extinde și în alte zone geografice".

Tăriceanu, despre întâlnirea cu noul ambasador al SUA în România


Citeşte mai multe despre:   Calin Popescu Tariceanu,   presedintele senatului,   Hans Klemm