Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Tăriceanu, despre scandalul permisului auto schimbat peste rând: Vrem ca oamenii cu funcții importante să se distingă stând la cozi sau vrem să se ocupe de ceea ce trebuie să facă? (VIDEO)
Exclusiv

Tăriceanu, despre scandalul permisului auto schimbat peste rând: Vrem ca oamenii cu funcții importante să se distingă stând la cozi sau vrem să se ocupe de ceea ce trebuie să facă? (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 23 Aug 2016, 21:56
Eveniment

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit, în exclusivitate pentru B1 TV, la emisiunea Dosar de Politician, moderată de Silviu Mănăstire, despre scandalul de la oficiul eliberări permise auto în care a fost implicat, din cauză că nu a stat la coadă, alături de ceilalți cetățeni, ci a intrat înainte, pe o ușă lăturalnică.

"În 2008, când eram prim-ministru, am decis numirea unui nou secretar general la vremea aceea, Ilie Bolojan, care este actualul primar din Oradea. La vremea respectivă, era prefect de Bihor. L-am adus în București și, la scurtă vreme după ce a venit, m-a întrebat dacă nu aș dori ca modul în care a rezolvat problema eliberării diferitelor documente oficiale; pașapoarte, permise, cereri de înmatriculare, cărți de identitate; la Bihor, ca să încercăm să implementăm la nivelul întregii țări. Vreau să spun că m-am dus special la Bihor să văd cum funcționează sistemul pus la punct de Bolojan și funcționează impecabil: cu programare, fără coadă, două regimuri, regimul normal, regim de urgență, cu taxă suplimentară, fără niciun fel de atenții", a explicat Tăriceanu.

Tăriceanu, despre scandalul permisului auto schimbat peste rând

Călin Popescu Tăriceanu a specificat apoi că i-a cerut lui Ilie Bolojan să implementeze acest sistem în toată țara, lucru care s-a și întâmplat.

"Acest sistem a fost implementat în toată țara și cel mai complicat atunci a fost Bucureștiul, având în vedere mărimea Bucureștiului, dar această chestiune a fost reglementată. Între timp, au apărut aceste dereglări pe care le vedem cu toții. În ceea ce mă privește, în România, conform legii, există un anumit nivel de înalți oficiali care au un sistem de protecție de care beneficiază, asigurată de SPP.

Există anumite protocoale între instituții. În cazul în care un oficial, eu sau altul, care beneficiază de aceste dispoziții, are nevoie să meargă într-o instituție publică, aceste protocoale prevăd cum se realizează aceste comunicări și modul de funcționare. Prin urmare, există anumite considerente, inclusiv de securitate, care funcționează în egală măsură și în România, și în alte state, în așa fel încât să se evite anumite incidente. Există o doză imensă de populism. Trebuie să ne hotărâm ce vrem. Vrem ca oamenii cu funcții importante să se distingă stând la cozi sau vrem să se ocupe de ceea ce trebuie să facă în funcția respectivă", a adăugat președintele ALDE.

 

Citeşte mai multe despre:   calin popescu tariceanu_3,   Senat,   Dosar de politician
 
Loading...