Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Tăriceanu, după ce Teodorovici a propus limitarea dreptului românilor de a munci în străinătate: În nicin caz nu suntem de acord 

Tăriceanu, după ce Teodorovici a propus limitarea dreptului românilor de a munci în străinătate: În nicin caz nu suntem de acord 

Un articol de: B1.ro - 27 Noi 2018, 17:26
Tăriceanu, după ce Teodorovici a propus limitarea dreptului românilor de a munci în străinătate: În nicin caz nu suntem de acord  Eveniment

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că nu este de acord cu propunerea ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, referitoare la limitarea la cinci ani a dreptului de muncă în afara țării. 

"În nicin caz nu suntem de acord cu o astfel de propunere. Dreptul de a munci în UE e un drept câştigat de toţi românii. Problema deficitului de forţă de muncă nu se rezolvă prin limitarea unui drept. Trebuie să ne gândim la alte soluţii. Nu suntem singura ţară care s-a confruntat cu o penurie de forţă de muncă", a declarat, marți, preşedintele Senatului.

Ministrul Eugen Teodorovici vrea să limiteze dreptul românilor de a munci în străinătate. El propune ca cei care pleacă să muncească peste hotare să aibă un singur permis de muncă, valabil pentru o perioadă limitată. 

“Eu am ridicat problema asta şi la nivelul colegilor mei, miniştrii de finanţe din cadrul Uniunii Europene. Poate e mai restrictivă sau de altă natură această măsură, dar asta este. Trebuie să învăţăm la nivel european că, cu cât o zonă devine mai săracă, alta devine mai bogată, dar undeva lucrurile se rup. Trebuie să fie cu adevărat acea coeziune socială, nu încarci şi întăreşti partea de Vest şi laşi restul de Europa din fel de fel de condiţii, în afară”, a declarat ministrul Finanţelor.

Teodorovici a spus că un român care muncește în străinătate ar trebui să aibă dreptul să lucreze într-o țară maxim cinci ani, apoi să plece în altă parte. 

”Iar văd ştiri că Teodorovici vrea să reformeze Europa. Nu domnule, permisul de muncă să fie acelaşi ca şi timp în toate statele. Nu mai ai voie, după primul permis, să-ţi reînnoieşti dreptul de muncă, ca să fii obligat să migrezi în Europa. Aşa, dacă ajunge în Germania şi tot primeşte drept de muncă, deci nu o să se întoarcă în veci în Croaţia, România de unde a plecat. Maxim 5 ani şi la revedere, să te duci în altă ţară să îţi cauţi loc de muncă”, a mai spus Teodorovici. 

În ultimii ani, milioane de români şi-au căutat fericirea peste hotare. Salariile mai mari şi condiţiile de muncă mai bune i-au determinat să plece din România. Asta deşi dorul de familie este greu de suportat. 


 

Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

Citeşte mai multe despre:   Calin Popescu Tariceanu,   Eugen Teodorovici