Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Procesul lui Tăriceanu, amânat până pe 21 ianuarie: Procurorii DNA au contestat achitarea primită de liderul ALDE

Procesul lui Tăriceanu, amânat până pe 21 ianuarie: Procurorii DNA au contestat achitarea primită de liderul ALDE

Un articol de: B1.ro - 19 Noi 2018, 12:09
Procesul lui Tăriceanu, amânat până pe 21 ianuarie: Procurorii DNA au contestat achitarea primită de liderul ALDE Eveniment

UPDATE: Completul de 5 judecători de la Înalta Curte a amânat luni, până pe 21 ianuarie 2019, judecarea apelului DNA în cazul în care Călin Popescu Tăriceanu este acuzat de mărturie mincinoasă în legătură cu ancheta privind retrocedarea Fermei Băneasa.

 

Înalta Curte începe luni judecarea apelului DNA în dosarul în care preşedintele Senatului a fost achitat în primă instanţă pentru mărturie mincinoasă. Cauza va fi judecată de un complet de cinci judecători tras la sorţi recent, după decizia Curţii Constituţionale. 

Călin Popescu Tăriceanu este aşteptat la Curtea Supremă unde se judecă primul termen în procesul în care acesta a fost achitat pentru mărturie mincinoasă. 

Şeful Senatului a fost trimis în judecată de DNA pe 7 iulie 2016, el fiind achitat pe 22 mai 2018, de un complet de la Instanţa supremă format din trei judecători.

Procurorii DNA ceruseră o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare. Aceştia au susţinut că Tăriceanu nu ar fi spus adevărul sau tot ce ştia, în 2016, atunci când a fost audiat în calitate de martor în dosarul privind retrocedarea Fermei Băneasa şi a unei suprafeţe din pădurea Snagov. 

În motivarea publicată la sfârşitul lunii septembrie, se arată că preşedintele ALDE a fost achitat pe temeiul că „fapta nu este prevazută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovaţia prevazută de lege", deşi apărătorul lui Tăriceanu ceruse achitarea pe motiv că „fapta nu există". 

Magistraţii de la Curtea Supremă au motivat decizia de achitare, susţinând că dacă şeful Senatului ar fi ştiut de faptele din dosarul „Ferma Băneasa" şi ar fi declarat tot, s-ar fi autoincriminat. 

Tăriceanu a fost audiat în calitate de martor în dosarul în care erau vizaţi mai mulţi foşti colaboratori ai acestuia, printre care consultantul Tal Silberstein, afaceriştii Moshe Agavi şi Dan Andronic, sau fostul sau consilier guvernamental, Marius Marcovici. Venise să facă curățenie în casa unei bătrâne oarbe. În dormitorul femeii avea să facă o descoperire înfiorătoare. Se afla acolo de 20 de ani

Citeşte mai multe despre:   Calin Popescu Tariceanu