Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Tăriceanu: CSM să se sesizeze privind ilegalităţile din protocolul SRI - Parchetul General (VIDEO)

Tăriceanu: CSM să se sesizeze privind ilegalităţile din protocolul SRI - Parchetul General (VIDEO)

Un articol de: - 03 Apr 2018, 14:32
Tăriceanu: CSM să se sesizeze privind ilegalităţile din protocolul SRI - Parchetul General (VIDEO) Eveniment

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a criticat în termeni, într-o declaraţie de presă dată marţi, prevederile din protocolul desecretizat vineri dintre SRI şi Parchetul General.

"În protocolul desecrizat săptămâna trecută apar o serie de lucrări foarte clare şi foarte grave care demonstrează că principiile separaţiei puterilor şi principiul funcţionării independente a justiţiei au fost încălcate. Sunt elemente care depăşesc cadrul legal, care ar trebui să asigure funcţionarea justiţiei în orice stat de drept. Mă declar absolut de acord ca orice protocol de astfel să fie desecretizat, mai ales că în spaţiul public au apărut informaţii numeroase că sunt multe protocoale dintre care unul singur a apărut la lumina zilei", a declarat Tăriceanu.

Liderul ALDE a cerut ca CSM să se sesizeze privind protocolul şi să ia măsuri privind prevederile despre care spune că ar încălca drepturile omului.

"Curtea Constituţională poate să facă ceva numai în cazuri în care este sesizată. Cred că, în primul rând, trebuie să se autosesizeze sau să sesizăm CSM care are această misiune constituţională de a asigura independenţa justiţiei. Cred că prin aceste protocoale care încalcă drepturile fundamente şi libertăţile cetăţenilor, cu atât mai gravă este situaţia şi cu atât mai multe trebuie să se sesizeze CSM şi să tranşeze într-un fel această chestiune", a cerut Tăriceanu.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

Citeşte mai multe despre:   Calin Popescu Tariceanu,   CSM