Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Tăriceanu, reacție după ce a fost trimis în judecată de DNA: De o bună bucată de vreme, ALDE și eu personal suntem demonizați la comandă de divizia de presă controlată de Președinție

Tăriceanu, reacție după ce a fost trimis în judecată de DNA: De o bună bucată de vreme, ALDE și eu personal suntem demonizați la comandă de divizia de presă controlată de Președinție

Un articol de: - 07 Iul 2016, 20:46
Tăriceanu, reacție după ce a fost trimis în judecată de DNA: De o bună bucată de vreme, ALDE și eu personal suntem demonizați la comandă de divizia de presă controlată de Președinție Foto: activenews.ro Eveniment

În prima sa reacție după ce a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, Călin Popescu Tăriceanu lansează un atac la adresa președintelui Klaus Iohannis.

Co-preşedintele ALDE susţine că el şi partidul său sunt "demonizaţi la comandă" de către "divizia de presă controlată de Preşedinţie".

”Perspectiva înfrângerii PNL la alegerile parlamentare din toamnă, care se conturează din ce în ce mai clar în urma eșecului înregistrat de acest partid la alegerile locale, a pus o serie de forțe oculte în stare de alertă maximă. Cu evidența faptului că PNL are cea mai slabă conducere din istoria sa, președintele României, „guvernul său” și laboratoarele oculte, în care se ticluiesc aranjamente de menținere la putere cu orice preț, au renunțat la aparențe și au preluat nemijlocit inițiativa pe baza unui plan de forță. Acest plan vizează impunerea unui viitor Cabinet din care PNL nu trebuie să lipsească, indiferent de rezultatul alegerilor, așa încât paradigma „guvernul meu” să funcționeze în continuare”, se arată într-un mesaj postat de Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Șeful Senatului o critică pe Raluca Prună care, susține Tăriceanu, vrea să inventarieze arhiva SIPA și apoi să o distrugă.

”Doamna ministru a Justiției vrea să inventarieze arhiva SIPA, după care și-a propus s-o distrugă. Dacă tot o distruge, inventarierea pare inutilă, dar totuși nu este. Arhiva SIPA conține informații cu potențial compromițător la adresa unor magistrați, iar aceștia ar putea colabora cu mai mult entuziasm în diverse procese politice așteptate înainte de alegeri”, a notat Tăriceanu.

Acesta îl critică pe Klaus Iohannis și pentru declarațiile despre necesitatea unui nou proiect de țară, făcute la finalul consultării cu liderii partidelor politice.

”Trebuie subliniat că întărirea instituțiilor de forță în pregătirea alegerilor este marele succes al „guvernului meu”, dar nu și singura preocupare cu care se mândrește. În ciuda faptului că are un mandat limitat în timp și este tolerat doar din considerente de stabilitate, actualul „guvern al meu” construiește mărețe planuri inutile pe termen mediu și lung, în schimb neglijează o parte din atribuțiile sale, fapt care trage economia înapoi.   

Inaugurarea oficială a planului de forță a început luni, 4 iulie, când liderii partidelor parlamentare au fost invitați la Cotroceni pentru consultări pe teme de politică externă, care s-au dovedit a fi în realitate pretextul în spatele căruia președintele Iohannis a propus ca, după alegeri, România să fie condusă de un guvern de uniune națională constituit din PSD și PNL, pe baza unui nou proiect de țară adoptat la Cotroceni sub înaltul său patronaj. Disperarea produsă de perspectiva pierderii alegerilor este atât de mare, încât domnul președinte a ajuns la paradoxul negării propriilor teze, a întregii sale activități de la preluarea mandatului. Spusele domnului Iohannis: „Este nevoie de un nou proiect de ţară, un proiect pentru România...”, nasc o întrebare legitimă și logică. Dar cu programul „România lucrului bine făcut”, cu care v-ați prezentat la alegerile prezidențiale, ce s-a întâmplat? A fost finalizat? Dacă răspunsul este „DA”, îl asigurăm pe domnul președinte că acest răspuns este departe de adevăr. Sau poate că domnul președinte a decis să recunoască sincer că programul „România lucrului bine făcut” și ce a urmat a fost doar o butaforie electorală care i-a păcălit pe mulți.   

Alianța dintre PSD și PNL nu mai provoacă de luni încoace atâta repulsie, nu mai e deloc nocivă, ci chiar sănătoasă pentru viitorul prosper al României. Asta ne sugerează mai nou domnul președinte Iohannis”, scrie co-președintele ALDE.Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion!

„De o bună bucată de vreme, ALDE și eu personal suntem demonizați la comandă de divizia de presă controlată de Președinție și binom pentru alianța politico-electorală cu PSD. Am răspuns de fiecare dată că această alianță este perfect legitimată de votul dat USL-ului de o majoritate covârșitoare în 2012 și de bunele rezultate ale guvernării în comun. Ceea ce nu se poate spune despre conducerea vechiului PNL care și-a trădat electoratul, când s-a unit cu PDL. Oamenii lui Băsescu din PMP și cei din camuflați în PNL s-au divizat din cauza Elenei Udrea și nu datorită unor viziuni politice diferite, iar filozofia lor politică a devenit predominantă în noul PNL. Iată că, după lansarea ideii de guvern de uniune națională, apropierea PNL de PSD nu mai e atât de criticabilă în relatările diviziei de presă, ba e chiar de dorit. Sunt sigur că nu acesta e „noul mod de a face politică” așteptat de cetățeni și promis de domnul Iohannis.   

Finalizarea sub patronajul Președinției a unui program de țară pe termen mediu care să beneficieze de suportul politic de principiu al tuturor forțelor politice este o inițiativă care, teoretic, merită toată atenția și sprijinul. Practic, un astfel de proiect nu poate fi dus la bun sfârșit, mai ales într-un an electoral, când competiția dintre partide se bazează pe programe politice diverse. Cu siguranță, acest aspect este cunoscut de domnul președinte, dar propusul proiect de țară este unicul pretext pe care se sprijină ideea unui guvern de uniune națională format de PSD și PNL”, a mai precizat Tăriceanu.

Acesta își încheie mesajul precizând că ALDE a avut și are în continuare o bună colaborare cu PSD în teritoriu, cu grupurile sale parlamentare și cu conducerea sa legitimă. Tăriceanu subliniază însă că acest lucru nu înseamnă că ALDE ar putea abandona doctrina și identitatea liberală.     

 

Citeşte mai multe despre:   calin popescu tariceanu_3,   ALDE,   Klaus Iohannis,   atac